Funeriu: 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 15:49
1534 citiri
Funeriu: 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar
Foto: inpolitics.ro

Un procent de 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar sau care vor obtine autorizatia sanitara in foarte scurt timp, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Referindu-se la cadrele didactice necalificate din sistem, ministrul a sustinut ca procentul acestora este cu 60% mai mic decat anul trecut.

Daniel Funeriu a mai afirmat ca numarul de norme ocupate de cadrele didactice pensionare este cu 52% mai mic, in timp ce numarul de norme ocupate de cadrele didactice titulare este cu 4.000 mai mare decat anul trecut.

"Scolile sunt pregatite si profesorii sunt pe posturi, doar 0,5% dintre acestia nu au inca stabilite clasele unde vor preda, fata de aproximativ 10% anul trecut", a spus demnitarul.

670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite

In ceea ce priveste rechizitele, Daniel Funeriu a precizat ca 670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite, care au costat ministerul 18 milioane de lei.

"Toti copiii pana la a clasa a X-a vor beneficia de manuale gratuite, dintre care 20% manuale noi. Toti copiii de clasa I vor avea manuale noi", a subliniat Daniel Funeriu.

El a mai declarat ca pentru asigurarea transportului scolar se va face o realocare "judicioasa" a autovehiculelor pe baza analizelor din judete, impreuna cu achizitionarea de aproximativ 200 de microbuze noi.

Ministrul a precizat ca MECTS va distribui intr-un timp scurt aproximativ 100 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor la scoli.

"Am distribuit deja, prin HG 655, 150 milioane de lei si 31 milioane prin HG 417. Banii vor fi alocati pe criterii de necesitate pentru lucrari la scoli in stadiu final de finisare", a explicat demnitarul.

Totodata, el a spus ca de programul "Bani de liceu" beneficiaza 125.000 de elevi care primesc lunar 180 de lei.

"Acest an scolar este unul dintre cele mai bune si reprezinta un pas inainte in normalitate", a afirmat ministrul Educatiei.

El a dezmintit informatiile aparute in presa potrivit carora ar fi cerut ca festivitatile de inceput de an scolar sa fie de 30 de minute.

"Scoala va avea in data de 13 septembrie orarul pregatit si va incepe cu ora de dirigentie. Le-am cerut inspectorilor ca inceputul de an scolar sa fie in interesul copiilor", a sustinut ministrul.

In ceea ce priveste posibilele sanctiuni pentru profesorii ai caror elevi au avut rezultate slabe la Bacalaureat, Funeriu a precizat ca nu va cere sanctiuni punctuale pentru acestia, ci va solicita ARACIP sa evalueze toate liceele care au avut rezultate slabe la bacalaureat, urmand ca, pe baza rapoartelor, MECTS sa ia deciziile care se impun.

Cu privire la numarul scolilor inchise sau comasate, ministrul a afirmat ca numarul acestora va fi facut public in cursul saptamanii viitoare.

"Le-am cerut inspectorilor sa nu inchida scoli daca nu pot transporta copiii la alta scoala", a spus Daniel Funeriu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#autorizatie sanitara scoli, #Ministrul Educatiei rechizite , #scoli