Aberatia zilei: Sala de sport de un milion de euro transformata in salon de nunti ?!

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 13:58
6407 citiri
Aberatia zilei: Sala de sport de un milion de euro transformata in salon de nunti ?!
Foto: captura YouTube/Mircea Pavel

Tragedia de la Colectiv a produs numeroase efecte colaterale, printre care si inchiderea stadionului National Arena.

In judetul Bistrita Nasaud, insa, incendiul a lovit fix in inima comunitatii din Feldru - caminul cultural nu are aviz de la ISU, iar localnicii fac presiuni ca nuntile sa aiba loc in sala de sport a scolii, construita cu o suma imensa. Asa s-a ajuns la proteste.

Conflictul a izbucnit dupa ce reprezentantii ISU au decis sa aplice (in sfarsit!) legea si sa dea aviz negativ de functionare caminelor culturale pe motiv ca salile respective au o capacitate de cel mult 200 de persoane, iar in cazul unui incendiu oamenii nu pot fi evacuati la timp.

Dar bistritenii nu concep ca la nunti sa nu participe tot satul sau cel putin 4-500 de apropiati, si nici sa revina la obiceiul traditional al nuntilor la cort, asa ca in comuna Feldru s-a iscat mare zarva.

Sala de nunti a intrat in renovare, asa ca viitorii miri si-au indreptat privirea cu deosebit interes catre sala de sport. Primarul Gheorghe Ciolan a inteles mesajul. "Pe perioada cat dureaza lucrarile trebuie sa gasim o solutie. Sala de sport este foarte mare, incap peste 500 de persoane", a anuntat acesta, conform ProTV.

Mirii s-au aratat incantati. "Am programata nunta de un an de zile. S-a platit avans de un an de zile, 500 de lei, la camin. Sa se faca nunti in sala de sport. Se poate face sa se programeze orele de sport la copii (sic!) pana joi, vineri si sambata sa se faca nunti", a declarat unul dintre ei, parand ca nu se gandeste la consecinte sau ca se gandeste, dar nu il intereseaza.

Unul dintre cei care se impotrivesc din rasputeri punerii in practica a acestei initiative este Gabriel Ioan Tersanski, directorul scolii din Feldru. "Nu consider potrivit ca activitati ce nu au legatura cu sportul sa se desfasoare in sala de sport. Toti dascalii se opun acestei idei", a spus acesta.

Tavan fals, ca sa rasune muzica si cabinet medical transformat in bucatarie

Cel mai socat a fost insa Stefan Singeorzan, fost primar al comunei, in prezent consilier local, cel care a obtinut milionul de euro cu care s-a construit sala, "facandu-se ghiocel pe la toate ministerele", dupa cum el insusi a declarat pentru TimpOnline.ro.

"Noi nu i-am lasat pana acum pe copii nici macar cu adidasi cu talpa neagra ca sa nu murdeasca pardoseala, iar acum sa se intre cu tocuri si sa faca praf o sala de un milion de euro?! Daca nu ar fi adevarat, ar fi ceva de domeniul SF. Acum, pentru ca muzica sa se auda bine - fiindca sala de sport nu a fost construita pentru nunti, ci cu peste un milion de euro bani guvernamentali pentru ca elevii sa faca sport - vor sa puna un tavan cu 50.000 de lei, e prinsa suma in buget, vor sa transforme cabinetul medical in bucatarie. E complet ilegal ceea ce vor sa faca. Sunt de-a dreptul inconstienti! Prima nunta e programata acolo in prima duminica dupa Pasti", a declarat Sangeorzan pentru sursa citata.

Mai mult, Stefan Sangeorzan a sustinut ca atat profesorii, cat si elevii sunt indignati de ceeea ce se intampla si gata sa protesteze.

"E o sala de sport pentru care ne-am luptat ani de zile. E comuna cu cei mai multi copii, fiind si cea mai mare comuna din judet. Inca nici nu incap copiii sa isi faca orele de sport acolo, iar de acum nu vor putea nici atat, fiindca sala va fi pusa la dispozitia celor care organizeaza nunti de joi sa-si aduca mese si scaune, sa impodobeasca sala, sa puna tavanul fals, bucatarie. Lunea sa faca Inturnatul nanasilor. Sala va ramane la dispozitia elevilor miercurea si joia, dar si atunci improprie", s-a plans acesta.

Pana la urma, se pare ca disputa va fi transata de institutia care a declansat-o, adica de ISU.

"Pentru a organiza evenimente cum ar fi nuntile, trebuie schimbata destinatia in sala de alimentatie publica. Daca se intentioneza sa se organizeze evenimente mai mari de 200 de persoane, trebuie schimbata inca o data destinatia in sala aglomerata", a explicat Marius Rus de la ISU Bistrita-Nasaud.

Inaugurata cu mare fast in 2010, sala de sport din Feldru are teren de handbal si 150 locuri pentru spectatori, aici fiind organizate orele de sport pentru cei peste 1.300 copii ai Liceului Tehnologic Feldru. Sa vedem daca locuitorii din Feldru vor avea sau nu o "sala aglomerata" de un milion de euro.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#sala sport Feldru nunti, #aviz ISU camine culturale , #scoli