Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cati profesori au trecut concursul de directori de scoli. Ministru: S-au purtat adevarate lupte de gherila

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 23:19
7651 citiri
Cati profesori au trecut concursul de directori de scoli. Ministru: S-au purtat adevarate lupte de gherila
Foto: Facebook/Mircea Dumitru

Peste 5.400 de candidati au promovat concursul national de ocupare a functiilor vacante de director si director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar.

In urma rezultatului, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a spus ca au existat "multe acuzatii fara acoperire" si "voci vehemente care au urmarit oprirea concursului", insa s-a mers "mai departe cu principii, valori, responsabilitate".

Ministerul Educatiei arata, intr-un comunicat de presa transmis, miercuri seara, ca, dupa solutionarea contestatiilor, 5.405 candidati au promovat concursul national de ocupare a functiilor vacante de director si director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar.

Rata de ocupare a posturilor de conducere din scoli este astfel de 63,26% pentru posturile de directori (4.066 de posturi ocupate din 6.427 de posturi scoase la concurs), respectiv 53,84% pentru posturile de directori adjuncti (1.339 de posturi ocupate din 2.487 de posturi scoase la concurs).

Citeste si Ecaterina Andronescu vrea sa schimbe Legea Educatiei: Directorii de scoli sa dea concurs abia la vara

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate, vineri, de consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare judetene.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a scris, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, ca, desi "au fost voci vehemente care au urmarit oprirea concursului", el a mers mai departe.

"Concursul pentru directorii de scoli este unul dintre cele mai complexe exercitii derulate de Ministerul Educatiei. L-am demarat in august, pe o metodologie discutata cu multe luni inainte. Presiuni, emotie pusa la bataie si multe acuzatii fara acoperire. Minciuni, multe minciuni, chiar. Au fost voci vehemente care au urmarit oprirea concursului si, implicit, continuarea unei practici nocive pentru scoala. Am mers mai departe. Pentru ca, in tot acest timp am incercat aici, in Minister, sa organizam un concurs corect, care sa dea o sansa reala pentru profesionisti", a scris Dumitru.

Potrivit ministrului, concursul pentru directori este "si un exercitiu de intelegere a modului cum a fost invatat 'sistemul' sa functioneze".

"'Sistemul' s-a repliat si a inteles unde are cale de manevra: comisiile judetene de evaluare. Acolo s-au purtat adevarate lupte de gherila. Am primit sute de mesaje pe e-mail, ori aici, pe Facebook. Dar contestatii, putin sub 300. Solutionate favorabil, aproape toate.

Unele dintre sesizarile primite vor ajunge la parchet. Alte situatii din judete sunt deja anchetate. Pentru ca, oricat si-a dorit 'sistemul' sa ne opeasca, noi am mers mai departe cu principii, valori, responsabilitate", mai spune Mircea Dumitru.

El i-a felicitat pe profesorii care au promovat acest concurs si si-a exprimat dorinta ca singura presiune pe care acestia o vor simti "sa fie legata de binele elevelor si elevilor lor".

"Concursul acesta trebuie sa fie doar inceputul. Daca vrem sa transformam cu adevarat educatia, daca ne dorim ca vorbele frumoase si visurile copiilor nostri sa nu se opreasca la portile scolilor, suntem datori cu o altfel de politica a scolii. Una care nu are nimic de-a face cu politica de partid", a mai scris ministrul Educatiei.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#concurs director scoli rezultate, #ministrul Educatiei concurs profesori , #scoli
Comentarii