Copiii din Petrosani au inceput scoala...in parc

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 15:37
1627 citiri
Copiii din Petrosani au inceput scoala...in parc
Foto:Ziare.com / Marius Mitrache

Pentru elevii care invata in scolile din municipiul Petrosani, primul clinchet de clopotel a sunat anul acesta in Parcul Central Carol Schreter.

Traditia ca noul an scolar sa-i adune pe copii la scoala a fost lasata deoparte de administratia locala, care a decis ca deschiderea anului scolar sa se faca in parc. Asa se face ca, la ora 10:00, peste 4.000 de elevi au ocupat pana la refuz platoul din Parcul Central, unii cu ghiozdanele in spate si cu nelipsitele buchete de flori, pentru a asculta discursurile celor care au ajuns la microfoane.

Festivitatea de deschidere a noului an scolar a durat mai bine de o ora, timp in care copiii cuminti au trebuit sa asiste la o slujba religioasa destul de lunga, dar au scapat de politicieni, anul acesta fiind prezent la deschiderea noului an scolar doar deputatul Monica Iacob Ridzi.

In centrul atentiei au fost bobocii, care au fost intampinati in clase, li s-a urat bun venit si au facut cunostinta cu invatatoarele lor.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, le-a transmis tuturor celor prezenti mult succes in noul an scolar, dar si solidaritate, pentru ca "traim vremuri complicate si complexe, iar o natiune nu poate exista fara simbolurile nationale care trebuiesc pastrate in inima", dupa cum a precizat edilul.

La randul sau, inspectorul general scolar Alexandru Lautaru le-a transmis inca de la deschiderea anului scolar, atat profesorilor, cat si elevilor si parintilor ca anul acesta vor avea loc trei schimbari clare in abordarea relatiei profesor-elev-parinte.

"Este momentul schimbarii si avem trei directii clare. Prima, combaterea absenteismului scolar si seriozitatea. La ora 10:00 nu trebuie sa mai avem elevi prin baruri, ci numai la scoala. A doua directie se adreseaza profesorilor, care in prima saptamana trebuie sa evalueaze fiecare elev in parte. Vom infiinta si un tel verde, unde se pot sesiza direct la Inspectorat toate neregulile si abuzurile. Nu in ultimul rand, a treia directie tine de siguranta elevilor in scoli, care va spori printr-un parteneriat cu Jandarmeria", a declarat Alexandru Lautaru, ISJ Hunedoara.

Scoala de aproape 6 milioane de lei la Petrosani

Deschiderea anului scolar la Petrosani a insemnat si inaugurarea celei mai mari investitii din domeniul invatamantului din judetul Hunedoara. Este vorba despre o investitie de peste 5,78 de milioane de lei in dotarile scolii IG Duca din Petrosani.

Din acest an scolar, elevii care invata aici au posibilitatea de a scrie pe table interactive, intr-un mod placut, imbinand astfel pasiunea tuturor pentru calculator, cu lectia la tabla.

Fiecare clasa este dotata cu proiectoare si Internetul va face ca orele de curs sa poata fi mult mai atractive.

Scoala IG Duca din Petrosani este, datorita acestei investitii, cea mai moderna scoala din judet si printre cele mai dotate din Romania, din punct de vedere al aparaturii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#deschidere an scola Petrosani, #schimbari an scolar, #modificari scoala primara , #scoli