Doliul national amana serbarile copiilor de la scoala si gradinita

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 16:18
5152 citiri
Doliul national amana serbarile copiilor de la scoala si gradinita
Foto: Arhiva Ziare.com

Serbarile de iarna programate pentru sfarsitul acestei saptamani in scoli, gradinite si licee ar putea fi anulate sau amanate pentru saptamana viitoare, pentru respectarea zilelor de doliu national, dupa decesul regelui Mihai.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor institutiilor de invatamant din Capitala pentru respectarea zilelor de doliu national in 14, 15 si 16 decembrie, asa cum au fost decretate prin hotarare de guvern.

ISMB sustine ca nu impune nimic, fiind doar o recomandare.

"Noi am trimis scolilor o recomandare, noi nu impunem, am trimis o recomandare pentru a respecta ad literam decizia Guvernului prin care s-au stabilit zilele de doliu national. Ramane la alegerea fiecarei institutii, dar e totusi o chestiune de bun simt, e doliu national", a declarat pentru News.ro Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca nu au trimis inspectoratelor scolare nicio recomandare in acest fel, fiind decizia fiecarei institutii.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi adus in tara, miercuri, 13 decembrie, la ora 11:00, iar in 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de inmormantare la Catedrala Patriarhala.

In aceeasi zi, la ora 18:45, va avea loc slujba de ingropare, la Curtea de Arges. Guvernul a aprobat instituirea a trei zile de doliu national, in 14, 15 si 16 decembrie.

Potrivit legii, in zilele de doliu national, institutiile si autoritatile publice centrale si locale sunt obligate sa arboreze in berna drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene.

De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune, dar si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul, iar toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru zilele de doliu sunt amanate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#doliu national regele Mihai, #serbari scolare anulate doliu national , #scoli