Funeriu nu mai da bani pentru reabilitarea scolilor

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 19:45
1472 citiri
Funeriu nu mai da bani pentru reabilitarea scolilor
Foto: obiectivbr.ro

Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, a precizat, luni, ca in acest an scolile nu vor mai beneficia de fonduri pentru reabilitare din cauza crizei economice.

Aflat in vizita la scoala generala din comuna Satulung, scoala a carei modernizare a costat peste un milion de dolari si este neterminata, autoritatile locale fiind nevoite sa solicite fonduri suplimentare Consiliului Judetean Maramures pentru a putea finaliza lucrarea, ministrul a spus ca in 2010 nu se vor mai acorda fonduri pentru reabilitare.

"Vom aloca fonduri doar pentru scolile aflate in constructie, insa nu vom mai aloca bani pentru reabilitarea scolilor decat dupa ce un reprezentat al Ministerului Educatiei va evalua la fata locului daca respectiva unitate scolara necesita intrarea intr-un program de reabilitare. Nu vom arunca banul public pe fereastra", a spus Daniel Funeriu.

La Scoala generala din orasul Somcuta Mare, ministrul Educatiei a fost informat ca licitatia castigata de o firma pentru lucrarile de reabilitare a unitatii de invatamant a fost anulata din cauza valorii estimate - aproximativ 2,2 milioane de lei -, iar ulterior, dupa o noua evaluare, s-a ajuns la suma de 500.000 de lei.

Primarul orasului Somcuta Mare, Vasile Dorinel Alb, a mai spus ca procesul de reabilitare a scolilor din oras a demarat in urma cu doi ani, insa mai are nevoie de bani pentru reparatia acoperisurilor.

"Daca nu reusim sa terminam de reparat acoperisul unor scoli din oras, riscam ca ploaia sa ajunga in salile de clasa", a precizat primarul.

Ministrul Daniel Funeriu a mai vizitat, luni, mai multe scoli din localitatile Targu Lapus, Baita de sub Codru, Ulmeni si municipiul Baia Mare. De asemenea, el a participat si la o intalnire cu elevii care au obtinut rezultate bune la olimpiadele scolare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#bani lucrari reabilitare, #scoli Ministrul Educatiei , #scoli