Gerul cumplit inchide scolile si gradinitele din Bucuresti si numeroase judete

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 06:44
73416 citiri
Gerul cumplit inchide scolile si gradinitele din Bucuresti si numeroase judete
Foto: Arhiva Ziare.com

Cantitatile mari de zapada cazute in ultimele zile, dar si gerul si viscolul anuntate pentru zilele viitoare au determinat inspectoratele scolare sa ia decizia inchiderii scolilor si gradinitelor in mai multe judete.

Cursurile scolare vor fi suspendate, total, luni, in 21 de judete si in Capitala si partial in alte sapte judete, in timp ce marti scolile vor fi inchise in 16 judete si in Bucuresti. Tot marti, cursurile vor fi suspendate partial in alte trei judete, iar miercuri in doua judete, a potrivit unei situatii prezentate duminica seara de Ministerul Educatiei, citat de News.ro.

Amintim ca meteorologii au emis, sambata dimineata, un cod galben de vreme geroasa in toata tara, valabil pana pe 9 ianuarie inclusiv. Temperaturile vor cobori frecvent la minus 25 de grade, iar marti se anunta chiar minus 28 de grade si un posibil cod rosu de ger.

Asadar, luni, cursurile sunt suspendate in totalitate in judetele Bacau, Olt, Iasi, Neamt, Timis, Galati, Maramures, Braila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botosani, Buzau, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Vrancea, Tulcea si municipiul Bucuresti.

De asemenea, cursurile vor fi suspendate partial in judetele Sibiu (o unitate de invatamant), Prahova (o unitate de invatamant), Alba (10 unitati de invatamant), Mures (trei unitati de invatamant), Cluj (doua unitati de invtamant), Hunedoara (patru unitati de invatamant), Dambovita (o unitate de invatamant).

Marti, scolile vor fi inchise in Bacau, Olt, Iasi, Neamt, Timis, Tulcea, Galati, Maramures, Dolj, Suceava, Botosani, Buzau, Ialomita, lfov, Constanta, Vrancea si municipiul Bucuresti.

Tot marti, cursurile vor fi suspendate partial in judetele Sibiu (o unitate de invatamant), Alba (cinci unitati de invatamant), Hunedoara (patru unitati de invatamant).

Miercuri, 11 ianuarie, vor fi inchise doar doua scoli, una din judetul Sibiu si una din judetul Alba.

Si Universitatea Politehnica si cea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti raman inchise luni si marti.

In schimb, studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza si cei ai Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi sunt asteptati luni si marti la cursuri, insa nu vor avea absente cei care nu pot ajunge din cauza vremii.

Totodata, studentii care invata cu taxa la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, care din motive obiective nu vor putea ajunge luni la cursuri, vor avea posibilitatea sa le recupereze ulterior fara plata, avand in vedere conditiile meteo. De asemenea, pentru cei care nu vor putea ajunge la examenele de verificare se vor face reprogramari, potrivit News.ro.

Iata ce le transmite Gabriela Firea parintilor care trebuie sa mearga la serviciu: Sa gaseasca o bunica, o matusa, o vecina...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#scoli inchise luni, #scoli inchise marti zapada, #judete scoli gradinite inchise, #cursuri suspendate luni zapada , #scoli