Ministrul Pop le spune parintilor sa nu-si duca copiii in scoli fara autorizatie. Atunci unde?

Marti, 22 August 2017, ora 18:34
5159 citiri
Ministrul Pop le spune parintilor sa nu-si duca copiii in scoli fara autorizatie. Atunci unde?
Foto: captura video Privesc.eu

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, spune ca deocamdata nu se cunoaste cu exactitate situatia scolilor din intreaga tara care au avize si autorizatii de securitate sau sanitare, angajandu-se totodata ca problemele vor fi rezolvate "in maximum doi ani".

Subiectul a fost adus in atentia publica luni de ISU Bucuresti, care a anuntat ca doar 44 din 1.066 de cladiri scolare din Capitala au autorizatie de securitate la incendiu.

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti, ministrul Educatiei a prezentat o situatie la nivelul intregii tari, precizand ca din 31.297 corpuri de cladiri in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamant, 2.261 dintre acestea au autorizatie PSI, iar 4.200 au avize PSI.

De asemenea, avize sanitare au obtinut doar 19.566, iar avize de mediu 452.

"In maximum doi ani vrem sa avem toate unitatile cu autorizatie. Ca nu este ritmul pe care ni-l dorim nu pot sa comentez. Ne dorim ca toti copiii si profesorii sa fie in siguranta", a afirmat Pop, citat de Agerpres.

Intrebat ce i-ar sfatui pe parintii ai caror copii invata in scoli neautorizate, ministrul a raspuns: "Sa nu isi duca copiii in scolile respective". Si atunci unde sa ii duca?

"In nicio scoala neautorizata nu ar trebui sa lasam copiii astazi", a reiterat ministrul.

In context, Liviu Pop a precizat si ca in urma cu o luna a aprobat "2.500 de proiecte pentru reabilitare si constructii noi de cladiri".

"Banii acestia sunt in bugetele autoritatilor locale, veniti de la Ministerul Dezvoltarii. Fiecare primar isi organizeaza licitatiile pentru constructie si dezvoltare. Ministerul Educatiei este proprietar pe cladirile de la palate si cluburi. Avem obligatia ca acele scoli fara autorizatie sa le reabilitam sau sa facem altele noi", a mai precizat ministrul Educatiei.

Intr-o interventie ulterioara la Digi24, Pop a subliniat ca datele statistice prezentate nu sunt cele finale, cu care se va intra in noul an scolar.

"Nu avem o evidenta astazi, 22 august. Avem evidenta de la finalul anului scolar trecut. Urmeaza ca in perioada 1-10 septembrie sa evaluam toate unitatile scolare", a punctat ministrul Educatiei, reamintind totodata si ca "avizul ISU a intrat in vigoare din 2006".

Ziare.com a solicitat, marti, Ministerului Educatiei sa prezinte datele statistice actualizate cu privire la scolile autorizate si sa explice de ce situatia s-a agravat fata de anul trecut.

In urma cu un an, Ministerul Educatiei ne preciza ca doar 18% din unitatile de invatamant preuniversitar de stat nu detineau autorizatie de securitate la incendiu, iar in Bucuresti doar 29% dintre scoli nu aveau aceasta autorizatie.

C.B.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Liviu Pop autorizatii scoli, #scoala 141 daramata , #scoli