Parintii sunt socati dupa prabusirea tavanului unei scoli din Capitala: "Puteau fi zeci de copii morti"

Vineri, 26 Mai 2017, ora 16:56
2753 citiri
Parintii sunt socati dupa prabusirea tavanului unei scoli din Capitala: "Puteau fi zeci de copii morti"
Foto: captura video Pro Tv

Parintii sunt revoltati de incidentul petrecut in aceste zile la Scoala 141 din Capitala, unde un tavan s-a prabusit, insa copiii nu erau atunci la ore, fiind "Saptamana Altfel", astfel ca nimeni nu a fost ranit.

In plus, oamenii vor sa afle a cui este vina pentru acest incident.

"Sa cada un tavan pe atata lungime de culoar. Daca se intampla sa nu fie 'Scoala Altfel' exista riscul sa vorbim despre zeci de copii morti. Este crunt ce se intampla si am atras atentia, in numeroase adrese, si catre minister.

Spuneam ca banii nu se cheltuie cu chibzuinta, nu se justifica, se castiga lucrarile de amenajare si de reparatie a scolilor in baza unor clientele politice, acea clientela o transmite altei firme si va dati seama ca se subtiaza foarte mult calitatea lucrari. Nu vom lasa lucrurile asa", a spus presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, Iulian Cristache, citat de Mediafax.

"Din ce am vazut eu, e clar ca acel acoperis a dat semne de oboseala atat timp cat la peretele lateral se vedea ca exista infliltratii cu apa. L-am rugat pe colegul meu sa se duca la Scoala 141 sa vorbeasca cu conducerea respectiva si sa intrebe daca s-au facut demersurile necesare de catre primaria de sector.

L-am rugat sa se intereseze la comisia de securitate si sanatate a muncii sa vada si daca dansii din scoala si-au facut datoria si au facut demersurile necesare pentru consolidarea acelui perete, acelui tavan sau a structurii sau, daca era cazul, trebuia sa solicite mutarea din acea scoala", a completat Cristache.

Joi dimineata, tavanul din rigips al scolii s-a prabusit, iar joi seara Consiliul Local al Sectorului 5, in care se afla scoala, a aprobat alocarea unui buget de 400.000 de lei pentru repararea scolii.

Marina Manea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, a spus ca "holul acela arata impecabil, nu dadea niciun semn de faptul ca tavanul acela suspendat ar fi putut sa se prabuseasca".

La randul sau, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus ca le-a cerut primarilor de sector sa transmita daca au nevoie de ajutor financiar pentru "rezolvarea unor probleme la scoli, la gradinite, la crese, astfel incat sa putem sustine prin asociere unele tipuri de lucrari".

Primaria Capitalei s-a delimitat insa de acest incident, transmitand ca renovarea scolii nu intra in atributiile sale.

"Scoala Gimnaziala nr. 141, situata in Str. Amurgului nr. 35, Sectorul 5, se afla in administrarea Consiliului Local sector 5, Primaria Capitalei, prin Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Educationale in Bucuresti, reabilitand doar sala de sport - constructie noua, conform autorizatiei nr. 145-A/12.03.2009.

Subliniem astfel ca PMB nu a desfasurat nici un fel de lucrare de reabilitare a corpului de cladire in care functioneaza unitatea de invatamant in cauza", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#parinti tavan scoala prabusit, #tavan scoala 141 prabusit , #scoli