Prima zi de scoala: Politicienii au plecat cu clopotelul prin tara

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 16:26
3628 citiri
Prima zi de scoala: Politicienii au plecat cu clopotelul prin tara
Foto: Timp Online

Nici anul acesta politicienii nu au putut fi convinsi sa ii lase pe copii, parinti si profesori sa se bucure in liniste de festivitatile de deschidere a anului scolar. Deputatii au dat navala in teritoriu si au cantat imnul cu mana pe inima in cat de multe scoli si gradinite au putut.

Daca primarilor si celor din administratiile locale le mai putem trece cu vederea, tinand cont ca, prin descentralizare, au devenit principalii responsabili de ce se intampla in scoli, nu intelegem ce alta misiune decat aceea de a-si face campanie electorala printre parinti ar fi putut avea parlamentarii.

Ce-i drept, senatorii au fost chemati la serviciu luni, dar nu se stie deocamdata cati dintre ei au tinut cont de decizia Biroului Permanent. In schimb, deputatii au primit liber chiar de la conducerea camerei inferioare sa mearga in teritoriu ca sa se bucure alaturi de parinti si copii de primul clopotel.

In Capitala, cate 3-4 scoli si gradinite la rand

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si primarii de sector au luat luni la pas Capitala. Oprescu a avut in program deschiderea anului scolar la Scoala Speciala nr. 7 din Bucurestii Noi, la Colegiul "Mihai Viteazul", la Scoala nr. 310 "Regele Mihai" si la Scoala Centrala.

Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a avut pe agenda Gradinita nr. 146 - Pajura, Scoala Generala nr. 170 si Colegiul Economic "Virgil Madgearu".

Si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost invitat la festivitatile de la deschiderea anului scolar, dar la Colegiul National "Octav Onicescu", la Scoala generala nr.133 si la Gradinita 133.

Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, a fost prezent mai intai la Colegiului National "Elena Cuza", dupa care, alaturi de ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a deschis anul scolar la Colegiului National "Grigore Moisil".

Ponta l-a laudat pe primar elevilor

Presedintele PSD, Victor Ponta, a participat luni la deschiderea anului scolar la Colegiul national "Ecaterina Teodoroiu" din municipiul Targu-Jiu, unde este si deputat.

"Am venit aici pentru a va ura o zi buna si un an scolar cat mai bun. Ma aflu aici cu primarul municipiului Targu-Jiu, un om pe care il felicit si pe care il laud de fiecare data pentru sprijinul pe care il acorda scolilor din municipiu, ca un semn de recunoastere pentru rezultatele excelente pe care le au cele doua institutii de invatamant (Colegiul national 'Ecaterina Teodoroiu' si Grupul Scolar Energetic - n.r.)", le-a transmis Ponta actualilor si viitorilor alegatori.

Ponta a mers la Targu Jiu la deschiderea anului scolar

Victor Ponta nu a fost singurul deputat deschizator de an scolar in Gorj. Conform presei locale, democrat-liberalul Vasile Popeanga a avut si el de ales intre o scoala din Rovinari si una din Ticleni si chiar si senatorul PDL Ion Ruset era asteptat la Turceni, desi ar fi trebuit sa fie la Bucuresti.

Itinerarii bine stabilite, la Constanta

Si la Constanta, conform presei locale, deputatii si-au stabilit din timp itinerariile. Deputatul PDL Constantin Chirila a avut in plan deschiderea anului de invatamant la trei scoli si o gradinita, toate din orasul Murtfatlar.

Zanfir Iorgus (PDL) a avut de onorat patru invitatii primite de la directorii Scolii nr. 1, Liceului Economic, Grupului Scolar "Ion Banescu" si Gradinitei nr. 3, toate din Mangalia, iar Maria Stavrositu (PDL) a mers la Liceul de Telecomunicatii ca invitat si la Scoala nr. 30 in calitate de parinte, informeaza Ziua de Constanta.

Iar daca deputatul PSD Antonella Marinescu a mers doar la Colegiul Pedagogic, pentru a-si insoti copiii, deputatul PNL Mihai Lupu a onorat invitatia primarului din Medgidia, Marian Iordache, dar si a scolii de la Garliciu.

Cu mana pe inima, la Bistrita (foto)

Si festivitatea de deschidere a anului scolar la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita a fost onorata de politicieni. Astfel, elevii, parintii si profesorii au putut afla ca prefectul Cristian Florian a absolvit Colegiul National "Liviu Rebreanu" si ca deputatul PSD Emil Radu Moldovan este tatal unei adolescente care invata la aceasta scoala, informeaza Timp Online.

Ridzi, in Parcul Central din Petrosani

In ciuda faptului ca este in continuare protagonista unui urias scandal de coruptie, deputatul PDL Monica Iacob Ridzi a participat luni la deschiderea anului scolar la Petrosani, care s-a facut la propunerea sotului ei, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, in Parcul Central Carol Schreter.

Clopotelul a sunat in Parc, la Petrosani

Festivitatea a durat mai bine de o ora, timp in care copiii cuminti au trebuit sa asiste la o slujba religioasa destul de lunga.

Propaganda pentru ...instalatori

Un discurs inedit a tinut deputatul PDL Marian Avram in fata elevilor de la Liceul Grigore Moisil din Tulcea, cel mai bun din localitate.

"Avem nevoie de buni profesionisti in toate domeniile, nu numai ingineri si doctori. Avem nevoie si de instalatori", a declarat deputatul tulcean, citat de Adevarul, punandu-i pe ganduri pe elevii veniti la liceu cu ganduri mari pentru noul an scolar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deschidere an scolar 2011, #politicieni festivitate an scolar, #politicieni deschidere scoala 2011 , #scoli