Ziare.com

Scoli inchise marti in Bucuresti si in 11 judete, din cauza zapezii

Luni, 13 Februarie 2012, ora 19:32

   

Scoli inchise marti in Bucuresti si in 11 judete, din cauza zapezii
Cursurile din invatamantul preuniversitar vor fi suspendate, marti, in municipiul Bucuresti si in judetele Arges, Buzau, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova si Vrancea.

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene ministrului Educatiei, Catalin Baba, in videoconferinta de la MECTS, in 11 judete si in Capitala, cursurile vor fi suspendate marti, din cauza ninsorilor abundente sau a temperaturilor scazute.

Este vorba despre judetele Arges, Buzau, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova, Vrancea si Bucuresti

Luni, cursurile sunt suspendate integral, atat in mediul urban, cat si in mediul rural, in judetele Ialomita, Gorj, Giurgiu, Mehedinti, Vrancea, Dolj si Olt.

In judetul Buzau, cursurile au fost suspendate doar in mediul rural, in timp ce in judetul Valcea au fost inchise toate scolile cu exceptia celor din municipiul Ramnicu Valcea.

Inspectoratele scolare judetene din Arad, Bihor, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Iasi, Maramures, Prahova, Satu Mare, Timis au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de 10 unitati de invatamant. In judetele Arges, Braila, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Teleorman, Vaslui sunt maximum 100 de unitati de invatamant inchise.

Astfel, peste 3.800 de unitati de invatamant sunt afectate, luni, de vremea nefavorabila.

Prefectul judetului, Nicolae Giugea, a anuntat, luni, ca scolile din judetul Dolj, unde cursurile sunt intrerupte din cauza ninsorilor abundente, vor ramane inchise si marti.

De asemenea, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a decis suspendarea cursurilor, marti, in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala.

Linia speciala Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezinta indicativul telefonic al judetului) ramane in continuare la dispozitia parintilor, elevilor si cadrelor didactice pentru a afla in timp real informatii referitoare la desfasurarea cursurilor din fiecare unitate de invatamant.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2397 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa fie Zapada !

...si vreme NeFavorabila.

oportun.3x.ro

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor