Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scolile care vor fi inchise din cauza zapezii si viscolului - vezi lista judetelor

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 19:14
4813 citiri
Scolile care vor fi inchise din cauza zapezii si viscolului - vezi lista judetelor

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a centralizat datele furnizate duminica de inspectoratele scolare judetene, cu privire la situatia unitatilor de invatamant afectate de conditiile meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat de presa al MECTS, in 20 de judete activitatea unitatilor de invatamant se desfasoara in conditii de normalitate, in timp ce, in restul au fost raportate situatii distincte.

Astfel, in 6 judete, Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta au decis suspendarea integrala a cursurilor, atat in mediul urban, cat si in scolile din mediul rural, dupa cum urmeaza: Gorj - 13 si 14 februarie, Giurgiu - 13 si 14 februarie, Mehedinti - 13 si 14 februarie, Vrancea - 13 si 14 februarie, Dolj - 13 februarie, respectiv Olt - 13 februarie.

In Buzau, comitetul judetean a decis suspendarea cursurilor in data de 13 februarie doar in mediul rural, in timp ce in judetul Valcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac exceptie scolile din municipiul Ramnicu Valcea.

Restul judetelor intampina situatii mai putin dificile: 9 judete au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de 10 unitati de invatamant, in timp ce alte 5 judete inregistreaza maximum 100 de unitati de invatamant inchise.

La nivel national, peste 3.500 de unitati de invatamant sunt afectate de vremea nefavorabila.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului reaminteste fapul ca, la nivelul fiecarui judet, conducerea inspectoratului scolar este parte componenta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Inspectorii scolari generali participa la intalnirile de lucru ale acestor structuri in cadrul carora deciziile luate se afla in stransa concordanta cu evolutia conditiilor meteorologice din fiecare zi.

Din momentul in care CJSU ia o hotarare cu privire la desfasurarea sau suspendarea cursurilor scolare, inspectoratul scolar judetean este responsabil de informarea corecta si prompta a opiniei publice cu privire la situatia specifica din fiecare comunitate locala.

A.I.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#scoli inchise zapada, #cod portocaliu scoli, #cursuri suspendate , #scoli