Scolile din Bucuresti, inchise luni si marti din cauza zapezii

Luni, 06 Februarie 2012, ora 12:12
7682 citiri
Scolile din Bucuresti, inchise luni si marti din cauza zapezii
Foto: Ziare.com

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala, luni si marti, pentru degajarea cailor de acces, nefiind alte probleme.

"In urma informatiilor primite de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti si a conditiilor dificile de acces catre unitatile de invatamant, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor pentru zilele de 6 si 7 februarie 2012 in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Municipiul Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis, luni.

Inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat ca nu sunt probleme speciale in scoli, dar trebuie curatate caile de acces spre unitatile de invatamant.

"Am luat aceasta decizie dupa ce am discutat cu ISU Bucuresti. Accesul in scoli se face cu dificultate, asa ca elevii care invata luni dupa-amiaza nu vor mai veni la cursuri, iar maine toata ziua vor ramane acasa toti scolarii", a mai spus Cristian Alexandrescu.

Ministerul Educatiei a anuntat ca luni sunt suspendate cursurile in 2.667 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea, Olt si Ialomita sunt inchise toate scolile, iar in Iasi, Botosani si Galati sunt inchise toate scolile din mediul rural.

De asemenea, Ministerul Educatiei a solicitat inspectorilor scolari generali sa ia toate masurile care se impun pentru siguranta si confortul elevilor, parintilor si cadrelor didactice.

Capitala si 19 judete din sudul si sud-estul tarii sunt pana miercuri dimineata sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana miercuri la ora 10.00 "va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m".

In noaptea de duminica spre luni va fi viscol in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni, atingand intensitatea maxima de luni, ora 14.00 pana marti, ora 18. La inceputul intervalului, in Dobrogea si estul Munteniei vor mai fi precipitatii mixte si se va mentine poleiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#scoli Bucuresti, #scoli inchise zapada , #scoli