Ziare.com

Farsa facuta de DEX online elevilor la simulare a ajuns la BBC

Joi, 16 Martie 2017, ora 19:53

   

Farsa facuta de DEX online elevilor la simulare a ajuns la BBC
Platforma DEX online le-a facut o farsa elevilor romani care au incercat sa copieze, luni, in timpul simularilor pentru evaluarea nationala si bacalaureat, idee care a ajuns si in atentia presei externe.

BBC a relatat joi dupa-amiaza despre aceasta intamplare.

Platforma a decis la inceputul saptamanii sa inlocuiasca definitiile pentru cuvintele "pretutindeni/pretutindenea" si "a zarit/zarit".

Pe durata simularilor, DEX online a inlocuit definitiile pentru cuvintele date la subiecte, astfel: "pretutindenea, pretutindeni - pururi"; "a zari, zarit - a zori, zorit"; "felonie - falosenie", dupa ce au devenit cele mai cautate definitii in timpul desfasurarii simularilor de la clasa a VIII-a si a XII-a.

"Am dedus aceste cuvinte inainte sa apucam sa vedem subiectele, urmarind pur si simplu lista cu cele mai cautate cuvinte, in care acestea se detasau clar. Iar statisticile confirma ca nu ne-am pregatit degeaba.

Pentru 'pretutindeni/ pretutindenea' si 'a zari/ zarit', cautarile au fost distribuite astfel: de la 8:00 la 8.59 au fost 9 cautari; de la 9.00 la 9.59 au fost 143 de cautari; de la 10.00 la 10.59 au fost 171 cautari; de la 11.00 la 11.59 au fost 989 cautari", potrivit dexonline.blogspot.ro.

In ceea ce priveste cuvantul "felonie", administratorii platformei au precizat ca inainte de ora 9.00 dimineata au observat o crestere a interesului pentru acest cuvant, care a avut 35 de cautari.

"Am presupus ca este si el parte din subiecte, asa ca i-am 'deturnat' si lui definitiile. Intre 9.00 si 12.00, cuvantul a mai adunat 335 de cautari. Totusi, nu l-am regasit nicaieri in enuntul subiectelor. Dupa amiaza, am lamurit si misterul: domnul Andrei Plesu publicase pe blogul sau, chiar azi-dimineata, un articol in care folosea acest cuvant. Nefericita coincidenta", mai transmite DEX online.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4570 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor