Ziare.com

Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:59

   

Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute
Absolventii Universitatii "Spiru Haret" care nu au inca o diploma de licenta valabila mai au de asteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare.

Reprezentantii Universitatii "Spiru-Haret" nu au primit inca niciun raspuns de la Ministerul Educatiei si spun ca, cel mai probabil, nu va mai fi organizata o sesiune extraordinara de licenta pentru aceste serii de studenti, scrie Romania Libera .

Aproximativ 15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la USH raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce a fost amanata sesiunea de reexaminari, nivel licenta. USH a renuntat la examenele de relicentiere pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ, care sa specifice clar conditiile de examinare a absolventilor.

"Suntem in asteptarea acestei clarificari a situatiei. Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, specifica ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema. Patru ani inseamna opt sesiuni pentru ca este una in februarie si una in iunie, sesiunile care sunt cele regulare", a declarat purtator de cuvant al USH, Corneliu Toader.

Totusi, conducerea USH recunoaste ca organizarea sesiunii speciale pentru relicentierea absolventilor, programata in perioada 15-30 septembrie, nu era sustinuta de legislatia in vigoare.

"Nu stiu daca se va mai apela la sesiuni extraordinare. Deci ideea pe care a avut-o universitatea atunci cand in vara sub presiunea situatiei dificile pe care o aveau absolventii, acea intelegere din vara care a fost relativ pripita pentru organizarea acelei sesiuni, nu a avut un temei juridic dupa cum s-a dovedit ulterior din consultarile cu juristii nostri si cei ai ministerului. Aceasta sesiune a fost suspendata. Vom recurge la aceasta consultare continua cu ministerul de pe urma careia va rezulta acest document care va solutiona odata pentru totdeauna aceasta problema", a precizat Toader.

Citeste mai multe despre diplome nerecunoscute spiru haret
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6316 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Niciodata !

Un astfel de act nu va primi USH la facultatile NEACREDITATE. Ce au facut este facut pe raspuhnderea USH. Nu unii inaseaza banii si jministerul sa consfinteasfca hotia si sa-i exonereze de raspundere pe sarlatanii de la USH.
.......................................................
Eu,Suveranul vostru, as cere reexaminarea profesorilor pentru a le recunoaste licenta.
USH este lucratura PSD pentru mafiotii sai de partid.
Casa Regala nu accepta mafia ci onestitatea si buna credinta !

 

UHS(Uniunea Hotilor si Spagarilor)

Toata vina o poarta UHS-ul !
Au crezut ca pot face jonglerii cu Ministerul.Studentii au picat la mijloc!
Cred ca ar trebui luate masuri impotriva UHS dar care sa nu afecteze studentii de buna credinta.
Licentiatii 2008 si 2009 trebuie sa-si primeasca diplomele !

 

RUSINE !

D-le Toader ,d-voastra si toata conducerea USH sunteti de vina ! Ati crezut ca puteti face jonglerii cu acreditari/neacreditari,forme de invatamant,orice....
Iar acum nu va este rusine sa spuneti ca avem 4 ani sa ne solutionam o problema creata de voi !/
Deci cum s-ar spune,ne-ati luat banii si ,,pa'' 1 Va doare acum in partea dorsala de noi !
Ne dati 4 ani de rezolvare ?Sunteti din nou marsavi!
Stam 4 ani,nu va mai putem actiona in instanta si pierdem si avantajele studiilor superioare in viata (serviciul) de zi de zi.
Voi credeti ca s-a intalnit hotul cu prostul ?
O sa trebuiasca sa ne dati banii inapoi cu varf si indesat,pentru ca vom cere si daune !!!!
Asa ca faceti bine si rezolvati-o voi asa cum ati incurcat-o !
UNIVERSITATEA LUI,,PESTE PRAJIT''.
PS : NU VA ESTE RUSINE SA MAI SI FACETI RECLAMA LA TV,auzi uhs (universitatea hotilor si spagarilor)!
RUSINE !!!

 

spiru haret

tot timpul se vorbeste de specializarile neacreditate. publicati in mod repetat va rog acele specializari si forme de invatamant neacreditate ca sa ne putem regasi sau nu in cei 15 000 . de exemplu -contabilitatea la ID facuta in centre teritoriale se spune ca cei care au apartinut de BUCURESTI AU STUDII RECUNOSCUTE PE CAND CEI CU SUBORSONARE LA CONSTANTA NU .INTREBARE SI ROG UN RASPUNS .. UNDE SUNT PUBLICATE SPECIALIZARILE SI FORMELE NEACREDITATE LA SPIRU SI ANII IN CARE NU SUNT RECUNOSCUTE

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor