"Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane" - Profesorul de religie homofob, anchetat

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 18:53
6692 citiri
"Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane" - Profesorul de religie homofob, anchetat
Foto: Colegiul Nicolae Titulescu Brasov

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a deschis o ancheta, luni, in cazul profesorului de religie, acuzat ca a distribuit elevilor o brosura in care homosexualitatea este descrisa ca boala si amenintare la adresa civilizatiei.

Profesorul de religie Dorel Chirita, care preda la Colegiul "Nicolae Titulescu" din Brasov, a distribuit elevilor, in 20 aprilie, o brosura intitulata "Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane", care contine un discurs discriminatoriu si homofob in care homosexualitatea este prezentata ca o "faradelege", "boala", "stigmat" si "amenintare a civilizatiei".

In brosura, se precizeaza ca "cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac".

Elena Popa, inspector pe probleme de religie din cadrul ISJ Brasov, a declarat ca inspectoratul a fost sesizat, luni, de o asociatie umanista, Asociatia Secular-Umanista din Romania, cu privire la acest subiect si a fost intrunita imediat o Comisie de disciplina pentru prevenirea si combaterea discriminarii si promovarii interculturalitatii, care va analiza cazul profesorului.

"Obiectul acestei comisii este discursul profesorului Chirita. L-am chemat pe domnul profesor si ne-a spus ca le-a transmis elevilor sase brosuri. Nu este el autorul acestora. A spus ca le-a gasit la el acasa si sunt din '95. A mai spus ca nu cunostea continutul brosurii si ca il interesa doar articolul scris de parintele Valeriu. Asteptam rezultatul anchetei si comisia va lua masurile disciplinare care se impun in cazul in care va fi gasit vinovat", a spus Popa.

Ce invata elevii romani la ora de religie: "Homosexualii sunt vrednici de moarte"

Reprezentantul ISJ Brasov a mai spus ca distribuirea brosurii nu a fost facuta cu acordul sau stiinta conducerii sau a Inspectoratului si ca in scolile din Brasov "nu este promovata in niciun caz atitudinea discriminatorie sau violenta fata de nicio categorie de persoane".

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a anuntat, intr-un comunicat, ca a fost fost sesizata de catre elevi cu privire la aceasta brosura si ca, la randul sau, a sesizat ISJ Brasov si Ministerul Educatiei cu privire la acest caz.

"Solicitam Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor", se arata in comunicatul ASUR.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#profesor anchetat brosura homosexualitate, #profesor Brasov brosura homosexualitate , #stiri invatamant