Ce studenti straini vin in Romania - tunisienii, pe primul loc

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 15:07
5503 citiri
Ce studenti straini vin in Romania - tunisienii, pe primul loc
Foto: Arhiva

Peste 10.000 de tineri din toata lumea vin sa studieze in facultatile romanesti, iar cei mai multi opteaza pentru specializari precum medicina, stiinte tehnice si stiinte economice.

In Romania vin studenti din Bermude, Guineea, Nepal, Oman, Zambia, dar si din Anglia, Franta, Germania sau Suedia, insa topul este condus de tinerii tunisieni, conform Mediafax.

Astfel, in universitatile romanesti sunt inscrisi 1.164 de tineri din Tunisia. Pe locul doi in clasamentul studentilor straini se afla cei din Israel, cu 1.002 de tineri la institutiile de invatamant din Romania.

Urmeaza Franta (967 de studenti inscrisi), Italia (950 de studenti), Grecia (858 de studenti), Germania (488 de studenti) si Suedia (440 de studenti).

Topul este incheiat de Maroc (431 de studenti), Turcia (369 de studenti) si Republica Serbia (361 de studenti).

In Romania invata, de asemenea, si tineri din Bermude, Botswana, Benin, Etiopia, Oman, Namibia, Rwanda (cate doua), Burundi, Nepal, Zambia (cate trei), Guineea si Coreea de Nord (cate sapte) si Madagascar (o cerere).

Cele mai cautate specializari sunt medicina, stiinte ingineresti si stiinte economice, iar institutiile de invatamant superior cu cei mai multi studenti straini sunt Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca, UMF Timisoara, Politehnica Bucuresti, ASE Bucuresti si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#studenti straini Romania, #studenti Tunisia medicina Romania, #specializari cautate facultati , #studenti