Ministrul Educatiei a fost de acord cu majorarea subventiei de camine-cantine

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:11
2173 citiri
Ministrul Educatiei a fost de acord cu majorarea subventiei de camine-cantine
Foto: upb.ro

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost de acord cu majorarea subventiei camine-cantine la intalnirea cu reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, a declarat, miercuri, vicepresedintele organizatiei, Brandusa Lungu.

Reprezentantul ANOSR a spus ca ministrul Educatiei a afirmat, in timpul intalnirii de marti seara pe care a avut-o cu studentii, ca sustine cresterea participarii studentilor in alegerea rectorului pana la 25%, dar si alocarea a 6% din PIB pentru Educatie, mentionand insa ca decizia in acest sens nu apartine in sine MECTS.

"Ministrul a fost de acord sa consulte si sa implice studentii in toate propunerile legislative si normele metodologice ce vizeaza invatamantul superior si si-a dat acordul pentru organizarea de intalniri periodice cu reprezentantii ANOSR. Ministrul Educatiei nu a facut insa promisiuni referitoare la procentul minim de crestere a subventiei camine-cantine si la modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 73/2004 cu privire la acordarea subventiei individuale de cazare, ordonanta care ar da studentilor posibilitatea de a-si acoperi o parte din cheltuielile de chirie, daca nu reusesc sa obtina un loc in camin", a precizat vicepresedintele ANOSR.

Potrivit acesteia, studentii vor continua negocierile pe subiectele in cazul carora nu s-a ajuns la un consens, urmand ca un protocol de colaborare care prevede clar asumarile MECTS si ANOSR sa fie semnat pana pe data de 25 septembrie.

"Intalnirea cu ministrul Educatiei ne-a dat posibilitatea sa aducem in discutie principalele prioritati ale studentilor. Urmeaza ca un protocol de colaborare mai clar sa fie negociat si apoi semnat pana in data de 25 septembrie. Am fost asigurati de deschiderea MECTS, urmeaza sa vedem in perioada urmatoare in ce masura aceasta deschidere se va concretiza si intr-o sustinere reala a studentilor", a declarat, la randul sau, presedintele ANOSR, Mihai Dragos.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#majorare subventie camin cantina, #Andronescu majorare subventie camin, #subventii studenti , #studenti