Studentii cer demisia ministrului Tineretului si Sportului

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 12:26
2353 citiri
Studentii cer demisia ministrului Tineretului si Sportului
Foto: ANOSR

Studentii din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) cer demisia ministrului Tineretului si Sportului, Bogdan Matei.

Disputa dintre cele doua parti a inceput, sustine ANOSR, dupa scaderea numarului total de locuri pentru Programul National "Tabere Studentesti" 2019 cu aproape 3.000 de locuri, de la de la 10.000 la 7.142.

Apoi, ministerul a transmis ca "numarul total de locuri alocat studentilor in anul 2018 a fost de 10.000, dar s-au ocupat doar 8.221 de locuri. In anul 2019 sunt alocate 7.142 locuri, tinand cont de faptul ca Ministerul Educatiei Nationale a comunicat un numar de studenti cu 10% mai mic fata de anul anterior".

Ministerul a adaugat ca, in 2019, numarul de locuri alocate pentru studentii care constituie cazuri sociale a crescut cu 10% fata de anul anterior, adaugand ca studentii care activeaza in Casele de Cultura ale Studentilor nu se incadreaza in categoria mai sus mentionata.

ANOSR critica aceasta crestere, sustinand ca nu este suficienta si ca ponderea locurilor alocate pe criterii sociale ar trebui sa fie de minimum 30%.

"Aceasta pondere de minimum 30% are scopul de a sprijini studentii proveniti din categorii dezavantajate, care necesita masuri suplimentare de sustinere in vederea asigurarii echitatii in invatamantul superior.

Mai mult, statul roman si-a asumat angajamentul de a sprijini diminuarea discrepantelor sociale intre categoriile de studenti, astfel incat e absolut necesar sa se aloce in mod echitabil locuri pentru cazurile sociale. De asemenea, ANOSR considera ca este benefic sa se stabileasca praguri minime, nu praguri maxime, pentru a impiedica aparitia unor bariere", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Studentii se plang si de comunicarea cu ministrul, despre care spun ca este defectuoasa si ca "ii face sa isi puna o serie de intrebari bine fundamentate in ceea ce priveste competenta actualului minister".

"Avand in vedere ca observam o indiferenta totala de a creiona o viziune, in adevaratul sens al cuvantului, in sectorul tineret si ca exista o comunicare defectuoasa si neproductiva, ba chiar conflictuala cu partenerii directi ai ministerului, consideram ca nu s-ar putea implementa o alta solutie viabila decat demisia ministrului", a transmis Petrisor-Laurentiu Tuca, presedinte ANOSR.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#studenti demisie ministru Tineretului , #studenti