Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Studentii continua protestele si cer 6% din PIB pentru educatie

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 15:25
1499 citiri
Studentii continua protestele si cer 6% din PIB pentru educatie

Studentii vor continua protestele fata de bugetul acordat Educatiei pentru 2012, avertizand ca lipsa de fonduri suficiente afecteaza calitatea invatamantului.

Studentii amintesc ca Legea Educatiei prevede 6% din PIB pentru Educatie, insa bugetul pe anul 2012 prevede o suma mult mai mica.

"Cresterea nivelului de educatie al populatiei si cresterea calitatii educatiei sunt cele mai sigure metode de dezvoltare ale unui stat, aducand beneficii sociale, economice si culturale Romaniei", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Studentii sunt nemultumiti si de intarzierea in adoptarea Statutului Studentului, dar si de faptul ca Ministerul Educatiei nu mai comunica cu ANOSR, in urma actiunilor de protest din 17 noiembrie.

Conducerea ANOSR adauga ca sustine actiunea de protest a studentilor care au ocupat, joi, Facultatea de Istorie, pentru a atrage atentia asupra problemelor din invatamant. Studentii, care au invocat miscarile "Occupy Wall Street" si "Occupy Harvard", au renuntat insa la protest dupa ce au discutat cateva ore cu membrii din conducerea Universitatii Bucuresti.

Studentii care au ocupat in stil "Wall Street" Facultatea de Istorie au renuntat repede

"Educatia este cel mai important pilon al dezvoltarii unei societati. Atat timp cat decidentii nu o vor trata cu respect - in termeni de investitie si de drepturi ale tuturor participantilor la educatie - Romania va ramane blocata in crizele prin care trece - economica, sociala si politica.

Salutam actiunile studentilor la Facultatea de Istorie! Speram ca un numar cat mai mare de studenti sa se mobilizeze pe mai departe pentru a lupta pentru drepturile lor!", a declarat Daniela Alexe, presedinte ANOSR, conform sursei citate.

Formele de protest vor fi decise dupa consultarile ce vor avea loc in 16 centre universitare. Pana in prezent, in noiembrie au fost organizate actiuni de protest in Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Galati, Baia Mare, Alba Iulia, Suceava si Petrosani.

L.S.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#protest studenti, #protest studenti buget, #buget educatie 2012 , #studenti