Studentii de la Politehnica vor promova Romania, in parteneriat cu Google

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 22:17
2223 citiri
Studentii de la Politehnica vor promova Romania, in parteneriat cu Google
Foto: tvrinfo.ro

Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) va semna un parteneriat cu Google prin care studentii UPB vor crea softuri cu obiectivele turistice din Romania si institutiile de invatamant superior, acestea urmand sa fie promovate prin intermediul celui mai popular motor de cautare pe Internet.

Softurile vor populariza si cele mai importante realizari ale studentilor pentru mediul economic, a precizat rectorul UPB, Mihnea Costoiu (foto).

"Joi, cand country managerul Google va fi prezent la UPB, vom avea o ultima intalnire inainte de semnarea parteneriatului. Suntem in negocieri, pentru ca vrem un parteneriat care sa fie la dispozitia studentilor si sa fie avantajos pentru ambele parti. De exemplu, discutiile cu compania Google vizeaza realizarea unor softuri cu privire la Romania.

Vorbim despre softuri care sa se realizeze de studentii universitatii, cu prezentarea Romaniei in ansamblu. Vorbim despre obiective turistice ale Romaniei pe Google, prezentarea universitatilor pe Google, prezentarea realizarilor deosebite ale studentilor pentru mediul economic si social, pe care le au in Romania", a mai spus rectorul Costoiu.

Declaratiile au fost facute luni, la deschiderea POLIFEST 2012 - eveniment stiintific si de promovare a ofertei educationale, organizat de UPB in perioada 17-19 octombrie.

Potrivit rectorului UPB, studentii isi doresc foarte mult sa lucreze la companii precum Google. "Multi dintre absolventii facultatilor noi sunt angajati inca din anul II sau III in aceste companii, un pic cam prea devreme. Dar, in ultimii ani, companiile sunt interesate sa aduca ingineri din toate spectrele universitatii", a mai spus Costoiu.

Despre POLIFEST, Costoiu a explicat ca la acest eveniment companiile sunt interesate sa se autoprezinte si, in acelasi timp, sa prezinte oportunitatile pentru studentii UP.

"Ziua de joi va fi dedicata, la POLIFEST, Germaniei si Austriei, urmand sa soseasca la UPB reprezentanti ai ambasadelor celor doua state si companii partenere. Tot joi, vor veni reprezentantii Google si Facebook.

Vorbim despre doua tipuri de companii, din industria noua (a telefoniei si ce a jocurilor) si industria traditionala. Este o oportunitate a studentilor de a intelege modul de gandire al companiilor, structura acestora si deschiderea lor fata de mediul universitar. Foarte important este ceea ce companiile vor prezenta, nu atat activitatea lor, ci cum relationeaza aceste companii cu studentii nostri", a mai spus el.

Cu acelasi prilej, rectorul UPB a tinut sa adauge ca, in acest moment, mare parte din "dezvoltarile" din Romania ale companiilor sunt realizate la UPB.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#studenti Politehnica Bucuresti Google, #UPB softuri Romania Google, #POLIFEST Google Romania studenti, #promovare Romania studenti Polithenica , #studenti