Studentii de la Universitatea Bucuresti, satui de "tratament inuman" si "conditii din Evul Mediu"

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 11:31
7238 citiri
Studentii de la Universitatea Bucuresti, satui de "tratament inuman" si "conditii din Evul Mediu"
Foto: Arhiva

Studentii de la Universitatea Bucuresti au transmis o scrisoare deschisa, adresata conducerii Universitatii din Capitala, in care care atrag atentia asupra conditiilor proaste in care se desfasoara orele de curs.

"In ce stat al UE se mai tin cursuri unde studentii sunt obligati sa poarte manusi si trei paltoane?", se intreaba studentii, in scrisoarea semnata de Asociatia Studentilor de la Limbi Straine din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti (ASLS).

Mesajul vine in contextul in care mai multi tineri s-au plans in legatura cu furnizarea de apa calda si caldura in spatiile educationale situate pe strada Edgar Quinet si Pitar Mos.

Razboi intre studenti si profesori la Universitatea Bucuresti: Sesizam Guvernul!

"Pe aceasta cale dorim sa va transmitem ca este de bun simt si uman sa oferiti conditii optime de invatare pentru studentii nostri (...). Am ajuns momentul in care ne-am saturat de promisiuni, de cenzura si de lipsa de transparenta de care dati dovada permanent. Conform sistemului Bologna, invatamantul este centrat pe student, iar acesta este partener cu drepturi egale al Universitatii si nu un subordonat al acesteia.

Dorim sa stim cine este vinovatul pentru aceasta lipsa profunda de respect fata de studenti si dorim sa stim acest raspuns cat mai repede. Deja ne-am obisnuit sa invatam in sali pline de mucegai si igrasie, sa analizam ecosisteme pe holuri si sa fugim din centrele universitare cand este un cutremur, de frica sa nu ne cada acoperisul in cap sau, si mai rau, sa suportam consecinte si mai grave", se arata in scrisoarea deschisa.

Studentii se plang de taxele mari din noul an universitar - studiu

Cine va plati medicamentele?

ASL reclama ca anual sunt admisi mii de studenti, desi legea spune ca o institutie de invatamant superior poate admite si inmatricula intr-un program de studii numai acel numar de studenti pentru care sunt asigurate conditii optime de calitate academica, de viata si de servicii sociale in spatiul universitar.

"Cine va suporta taxele pentru medicamente in caz ca studentii se vor imbolnavi? Dar daca de studenti nu va pasa, stimate domnule rector, macar de cadrele didactice ar trebui sa aveti grija pentru ca si ele indura acelasi tratament inuman. In ce stat al UE se mai tin cursuri unde studentii sunt obligati sa poarte manusi si trei paltoane? Cum putem avea randament universitar si calitate educationala in aceasta atmosfera demna de Evul Mediu?", continua scrisoarea.

Semnatarii propun colegilor lor sa intre in greva japoneza.

"Dragi studenti, va propun, ca de maine, sa facem greva japoneza, pentru a arata ca ne pasa si ca dorim sa invatam insa nu avem conditiile necesare pentru acest lucru, iar daca problemele nu o sa fie rezolvate vom iesi in strada alaturi de presa si vom arata lumii intregi mesajul nostru", se arata in incheierea mesajului.

D.R.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#studenti Bucuresti frig, #scrisoare deschisa frig Bucuresti , #studenti
Comentarii