Admitere 2016: Ce concurenta e la Universitatea Bucuresti - specializarea cu 75 de candidati pe loc

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 15:39
17895 citiri
Admitere 2016: Ce concurenta e la Universitatea Bucuresti - specializarea cu 75 de candidati pe loc
Foto: Ziare.com

Peste de 20.000 candidati si-au depus dosarele pentru admiterea in sesiunea din iulie a Universitatii din Bucuresti, ceea ce inseamna o medie de 4,37 candidati pe locurile de la buget.

Potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com, care prezinta situatia inscrierilor la toate facultatile, cea mai mare concurenta este la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, 8,2 candidati pe un loc, respectiv la specializarea Limbi Moderne Aplicate, unde pentru 10 locuri la buget se lupta 759 de candidati, adica 75,9 pe loc.

Aici, admiterea se face in functie de media de la Bac, iar facultatea mai pune la dispozitie alte 260 de locuri cu taxa, la aceasta specializare.

De asemenea, la specializarile Limba si literatura italiana si la Limba si literatura portugheza sunt peste 20 de candidati pe un loc.

Iata situatia inscrierilor la toate facultatile:

Facultatea de Administratie si Afaceri: 5,8 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Administrarea Afacerilor (8,7 candidati/loc).

Facultatea de Biologie: 5,4 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Biochimie (8,2 candidati/loc), Biologie (6 candidati/loc).

Facultatea de Chimie: 2,2 candidati/loc.

Facultatea de Drept: 4,1 candidati/loc.

Facultatea de Fizica: 1,5 candidati/loc.

Facultatea de Filosofie: 1 candidat/loc.

Facultatea de Geologie si Geofizica: 1 candidat/loc.

Facultatea de Geografie: 6,6 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Geografia turismului (8,7 candidati/loc), Hidrologie si Meteorologie (7,8 candidati/loc), Planificare teritoriala (7,8 candidati/loc), Cartografie (6,9 candidati/loc), Geografie (6,7 candidati/loc).

Facultatea de Istorie: 2,8 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Relatii Internationale si Studii Europene (4,5 candidati/loc).

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii: 7,1 candidati/loc.

Facultatea de Litere: 2,4 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Comunicare si Relatii Publice (4,2 candidati/loc), Limba si Literatura Romana - Limba si Literatura Moderna (3,3 candidati/loc).

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: 8,2 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidati/loc), Limba si Literatura Italiana (25,5 candidati/loc), Limba si Literatura Portugheza (22,7 candidati/loc), Limba si Literatura Rusa (17 candidati/loc), Studii Americane (11,3 candidati/loc), Limba si Literatura Japoneza (10 candidati/loc), Traducere si Interpretare (9,9 candidati/loc), Limba si Literatura Neogreaca (9,7 candidati/loc), Limba si Literatura Araba (6,3 candidati/loc), Limba si Literatura Chineza (4,2 candidati/loc).

Facultatea de Matematica si Informatica: 7,4 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Calculatoare si tehnologia informatiei (15 candidati/loc), Informatica (5,5 candidati/loc).

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei: 3,5 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Psihologie (6,8 candidati/loc).

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala: 3,9 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Resurse umane (7,9 candidati/loc)

Facultatea de Stiinte Politice: 3,9 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Studii de Securitate (6,1 candidati/loc), Relatii Internationale si Studii Europene (5,5 candidati/loc).

Data limita de afisare a rezultatelor este 29 iulie.

Iata care este concurenta la Medicina

Iata si lista facultatilor Universitatii din Bucuresti unde se sustine examen

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#concurenta facultati Universitatea Bucuresti, #concurenta Limbi Straine , #universitati