Admitere 2016: Ofertele universitatilor de stat din Craiova - tot ce trebuie sa stii pentru admitere

Luni, 18 Iulie 2016, ora 08:00
14052 citiri
Admitere 2016: Ofertele universitatilor de stat din Craiova - tot ce trebuie sa stii pentru admitere
Foto: Hepta.ro

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost deja aflate si a venit randul inscrierii la facultati si a sustinerii probelor de admitere, acolo unde este cazul.

Absolventii de liceu s-au pregatit pentru aceste examene, iar Ziare.com va ofera o lista a ofertelor universitatilor de stat din Craiova, impreuna cu toate informatiile publicate de acestea, inclusiv despre examenele, probele si testele ce trebuie trecute.

Facultatile din cadrul Universitatii Craiova

Inscrierile pentru admitere la facultatile Universitatii din Craiova se fac in perioada 13-29 iulie, in cazul primei sesiuni. Pentru sesiunea din toamna, inscrierile se fac in perioada 1-23 septembrie.

Vezi AICI calendarul complet al admiterii din luna iulie

Vezi AICI calendarul complet al admiterii din luna septembrie

Vezi de ce acte ai nevoie la inscriere

Odata cu dosarul trebuie depusa si dovada platii taxei de inscriere. Luati in calcul faptul ca majoritatea facultatilor percep o taxa fixa si taxe aditionale in functie de numarul de specializari pentru care optati.

Poti consulta AICI brosura de admitere a Universitatii Craiova

Facultatea de Drept ofera doua specializari cu frecventa.

La specializarea Drept, pentru locurile finantate de la buget se da o proba scrisa, tip grila, la Limba Romana. Pentru locurile cu taxa si la specializarea Administratie publica, admiterea se face pe baza de dosar, media de admitere fiind media de la examenul de bacalaureat.

Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Drept - calendar, inscriere, cifra de scolarizare

Iata si cateva exemple de teste grila

Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica ofera 4 specializari cu frecventa:

  • Ingineria Sistemelor, cu programele de studii Ingineria Sistemelor Multimedia (ISM) si Automatica si Informatica Aplicata. Media de la admitere se calculeaza astfel: 70% nota la examenul scris (matematica sau informatica, la alegere) si 30% media de la Bac.
  • Calculatoare si Tehnologia Informatiei, cu programele de studii Calculatoare cu predare in limba romana si Calculatoare cu predare in limba engleza. Media de la admitere se calculeaza astfel: 70% nota la examenul scris (matematica sau informatica, la alegere) si 30% media de la Bac.
  • Ingineria Electronica si Telecomunicatii, cu programul de studii Electronica Aplicata. Media de la admitere se calculeaza astfel: 70% nota la examenul scris (matematica sau informatica, la alegere) si 30% media de la Bac.
  • Mecatronica si Robotica, cu programele de studii Mecatronica si Robotica. Media de la admitere este media de la Bac.
  • Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, instructiuni pentru examenul scris, cifra de scolarizare

    Facultatea de Mecanica

    Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. Primul criteriu de departajare este nota la Limba si literatura romana, apoi nota la Matematica.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Mecanica - calendar, inscriere, acte necesare, taxe, cifra de scolarizare

    Facultatea de Inginerie Electrica

    Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. In caz de egalitate a mediilor, criteriul de departajare este nota la Limba si literatura romana.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Inginerie Electrica - calendar, inscriere, acte necesare, cifra de scolarizare

    Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

    Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. De asemenea, mai este nevoie de o scrisoare de intentie si de o proba de competenta lingvistica, pentru programele de studii cu predare in limba engleza. In caz de egalitate a mediilor, primul criteriu de departajare este nota la Limba si literatura romana, urmat de nota la proba obligatorie a profilului.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor - calendar, inscriere, taxe, acte necesare, cifra de scolarizare

    Facultatea de Litere are 6 domenii de licenta cu frecventa.

    Acestea sunt: Limba si literatura, Limbi moderne aplicate, Stiinte ale comunicarii, Stiinte ale educatiei, Muzica si Teatru si artele spectacolului. La primele trei, admiterea se face pe baza de dosar, media fiind cea de la Bac.

    La Pedagogia invatamantului primar si prescolar are loc un interviu, care este proba eliminatorie, dupa care admiterea se face pe baza de dosar, media fiind cea de la Bac. La Muzica si Teatru si artele spectacolului exista doua etape ale admiterii: etapa eliminatorie si etapa de aptitudini.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Litere - calendar, inscriere, acte necesare, cifra de scolarizare

    Facultatea de Stiinte are 6 specializari cu frecventa: Chimie, Fizica, Geografie, Stiinta Mediului, Informatica si Matematica.

    La toate specializarile, admiterea se face pe baza de dosar, iar media o reprezinta media obtinuta la Bac. La toate specializarile primul criteriu de departajare il reprezinta nota obtinuta la Limba si literatura romana, cu exceptia Informaticii, unde primul criteriu este nota mai mare dintre probele de Informatica si Matematica, de la Bac.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Stiinte - calendar, inscriere, acte necesare, cifra de scolarizare

    Facultatea de Stiinte Sociale are 6 specializari cu frecventa: Istorie, Relatii internationale si studii europene, Stiinte Politice, Sociologie, Asistenta sociala si Filosofie.

    Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. Primul criteriu de departajare il reprezinta nota obtinuta la proba de Limba si literatura romana de la Bac.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Stiinte Sociale - calendar, inscriere, acte necesare, cifra de scolarizare

    Facultatea de Agronomie are 5 specializari cu frecventa: Agricultura, Montanologie, Silvicultura, Controlul si Expertiza Produselor Alimentare si Masuratori Terestre si Cadastru.

    Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. Primul criteriu de departajare il reprezinta nota obtinuta la proba de Limba si literatura romana de la Bac.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Agronomie - calendar, inscriere, acte necesare, taxe si cifra de scolarizare

    Facultatea de Horticultura are 5 specializari: Horticultura, Peisagistica, Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole (TPPA), Biologie si Ingineria si Protectia Mediului in Agricultura.

    Admiterea se face pe baza de dosar, luandu-se in considerare media de la Bac. Primul criteriu de departajare il reprezinta nota obtinuta la proba de Limba si literatura romana de la Bac.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Horticultura - calendar, inscriere, acte necesare si cifra de scolarizare

    Facultatea de Educatie Fizica si Sport are doua specializari: Educatie fizica si sportiva si Kinetoterapie si motricitate speciala.

    La Educatie fizica si sportiva, media generala a concursului de admitere se calculeaza astfel: 30% nota la proba de atletism, 30% nota la proba de gimnastica, 30% nota de la o ramura sportiva optionala si 10% media de la Bac.

    La Kinetoterapie si motricitate speciala, media generala a concursului de admitere se calculeaza astfel: 5% nota la proba de atletism, 25% nota la proba de gimnastica, 40% nota la un test de biologie si 10% media de la Bac. De asemenea, toti candidatii trebuie sa aiba in dosar electrocardiograma interpretata de un medic specialist cardiolog.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Educatie Fizica si Sport - calendar si inscriere

    Facultatea de Teologie Ortodoxa are 4 specializari: Pastorala, Arta sacra, Pictura si Sculptura.

    Pentru admitere, candidatii trebuie sa treaca in prima etapa de un interviu motivational si unul de catehism, respectiv verificarea aptitudinilor muzicale la Pastorala.

    Apoi, media de admitere se calculeaza astfel: 75% nota la o proba pentru fiecare domeniu in parte si 25% media de la Bac.

    Vezi AICI tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxa - calendar, inscriere, acte necesare si cifra de scolarizare

    Facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF)

    Inscrierile pentru admitere la UMF Craiova se fac in perioada 15 - 22 iulie. Pentru toate facultatile este nevoie de examen grila.

    Vezi AICI calendarul complet al inscrierilor si probelor de concurs la UMF Craiova si alte informatii despre admitere

    Vezi de ce acte ai nevoie la inscriere si ce taxa trebuie platita

    Vezi de ce acte au nevoie cetatenii straini la inscriere

    Facultatea de Medicina - Vezi detalii

    Facultatea de Medicina Dentara - Vezi detalii

    Facultatea de Farmacie - Vezi detalii

    Facultatea de Moase si Asistenta Medicala - Vezi detalii

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
    Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
    Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
    Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
    Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
    Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
    #admitere 2016 Universitate Craiova, #admitere 2016 UMF Craiova, #calendar inscrieri Universitate Craiova , #universitati