Ziare.com

Astarastoae, confirmat in functia de rector al UMF din Iasi

Luni, 27 Februarie 2012, ora 17:25

   

Astarastoae, confirmat in functia de rector al UMF din Iasi
Vasile Astarastoae a fost confirmat in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, mandatul sau expirand de drept la implinirea varstei de pensionare, se arata intr-un ordin semnat de ministrul Educatiei, Catalin Baba.

Ordinul de confirmare vine dupa ce, in cursul lunii decembrie, Astarastoae a castigat un nou mandat de rector la UMF Iasi.

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, trimis in judecata de DNA

Agentia Nationala de Integritate sustine ca Vasile Astarastoae este incompatibil deoarece exercita simultan mai multe functii publice precum: rector al Universitatii de Medicina Iasi, sef al Institutului de Medicina Legala, presedinte al Colegiului Medicilor si sef al Comisiei de arbitraj din CNAS.

"Incepand cu data de 13.01.2011 si pana in prezent, Astarastoae se afla in stare de incompatibilitate, intrucat exercita, simultan, atat calitatea de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, cat si functiile publice de conducere de director al Institutului de Medicina Legala Iasi, presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, presedinte al Colegiului Medicilor din Iasi, presedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si membru in Comisia Superioara de Medicina Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", incalcand, astfel, dispozitiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 - Legea Educatiei Nationale - si prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii", precizau in decembrie reprezentantii ANI.

Astarastoae mai vrea un mandat de rector la UMF Iasi, desi este cercetat penal

Tot in cursul lunii decembrie, Vasile Astarastoae a fost trimis in judecata de procutorii DNA Iasi intr-un dosar privind o frauda de 6 milioane lei in implementarea unui proiect european.

Sursa: rNews

Articol citit de 657 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mizeria...

...si nerusinarea din UMF-ul iesean nu au limite...

 

Mai ramane

sa-l alegeti pe Nastase prim ministru si Iliescu presedinte! Toti politicieni is la fel portocalli, verzi, albi, negri! Ne spala ochii cu niste condamnari de fatada si dupa aia se *** pe noi!Acest netrebnic de pseudo-profesor nu are ce cauta in fruntea unei institutii statale, dar la noi nu m-as mira sa-l si premieze!

 

Bun **** / De acord ****

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor