Cati studenti s-au inscris la universitatile din tara, in acest an?

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 22:08
4286 citiri
Cati studenti s-au inscris la universitatile din tara, in acest an?

Desi numarul celor care au luat bacalaureatul a fost, in acest an, mai mic decat in anii precedenti, locurile la facultati par sa se fi ocupat aproape integral, in intreaga tara.

De exemplu, la Universitatea din Brasov s-au inscris peste 22.000 de studenti, din care aproape 4.400 sunt in anul I. La Universitatea din Oradea au ramas neocupate 1.500 de locuri din cele 5.426 scoase la concurs.

La Universitatea Politehnica din Timisoara s-au inscris 3.807 studenti la licenta plus masterat, mai multi ca anul trecut cand au fost inscrisi 3.769 de studenti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Victor Babes" din Timisoara din cele 1.193 de locuri bugetate si cu taxa din primul an au fost ocupate 1.175. La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) au fost admisi, in acest an, 1.031 de studenti, cu aproape o suta mai multi fata de anul trecut, cand au fost admisi 943 de studenti.

La Universitatea de Vest din Timisoara, anul acesta s-au ocupat toate locurile bugetate, adica 2.012 de locuri, potrivit Mediafax.

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" (UMF) si ai Universitatii de Arte si Design (UAD) din Cluj-Napoca au declarat, miercuri, ca numarul studentilor a scazut cu cateva zeci, atat la locurile bugetate, cat si la cele cu taxa. La UMF, in actualul an universitar numarul studentilor a fost de 219 la buget si 557 la taxa.

La UAD, in anul universitar 2011 - 2012, in anul I, sunt inscrisi 244 de studenti, dintre care 142 la buget si 102 la taxa.

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), in actualul an universitar, sunt inscrisi 1.340 de studenti, din care 860 de studenti la buget si 480 de studenti la locurile cu taxa.

In Cluj, la Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB) si la cele doua private, Universitatea "Bogdan-Voda" si Universitatea crestina "Dimitrie Cantemir", nu au fost centralizate datele privind inscrierea studentilor in anul intai.

La filiala Bistrita a Universitatii Ecologice Bucuresti s-au inscris, anul acesta, cu circa 40% mai putini studenti comparativ cu anul universitar 2010-2011: adica 142.

La Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, la specializarile de licenta s-au inscris 287 de candidati pentru cele 59 de locuri subventionate si peste 740 de locuri cu taxa si la invatamant la distanta, iar la master s-au inscris 474 de candidati pe cele 90 de locuri subventionate si 660 de locuri cu taxa.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#studenti universitati, #inscriere facultate, #studenti facultati tara , #universitati