Conferinta TEDxCERN - o premiera in Romania

Joi, 02 Mai 2013, ora 21:54
2322 citiri
Conferinta TEDxCERN - o premiera in Romania

Universitatea din Bucuresti organizeaza pe data de 17 mai primul eveniment TEDxCERN@IFIN-HH Simulcast, un excelent prilej de a-i aduna la un loc pe toti cei care doresc sa intre in "lumea ideilor care merita impartasite".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Universitatea Bucuresti mentioneaza ca aceasta conferinta asociata TEDx cu tema "Multiplicarea dimensiunilor" se va desfasura pe platforma Magurele din Bucuresti, la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara - Horia Hulubei (IFIN-HH).

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN) din Geneva. "Romania se alatura astfel celor 17 tari de pe glob care participa la editia inaugurala a evenimentului TEDxCERN, eveniment ce isi propune, prin institutiile implicate, sa aduca stiinta mai aproape de oameni", se arata in comunicatul citat.

Conferinta din Romania va aduce in prim plan povestea celui mai puternic laser din lume, care va fi construit pe platforma de la Magurele. Va fi primul laborator paneuropean de anvergura gazduit de Romania si va cuprinde o gama larga de discipline stiintifice.

In acest spirit, Conferinta TEDxCERN@IFIN-HH va aduna si ordona dimensiuni din universul invatarii autentice, din lumea filosofiei si artelor, din lumea eticii si a aplicatiilor stiintifice imediate, se arata in comunicatul remis de Universitatea Bucuresti.

In cadrul evenimentului, participantii vor intra in contact cu oameni de stiinta care au recreat felul in care percepem si redam lumea inconjuratoare si vor asista la interventiile vorbitorilor din cadrul Conferintei TEDxCERN Simulcast din Geneva, unde gazda este castigatorul Premiului Nobel George Smoot, profesor de fizica la UC Berkeley, Director al Centrului de la Paris pentru Fizica Cosmologica.

"TEDxCERN@IFIN-HH reprezinta un eveniment dedicat oamenilor care cred in puterea ideilor, care au o viziune asupra viitorului comunitatii stiintifice si educationale in care traiesc si care doresc sa contribuie la dezvoltarea unui viitor mai bun si mai sigur", se mai arata in comunicatul citat.

La organizarea evenimentului s-a alaturat si Institutul de Stiinte Spatiale (ISS). Mai multe detalii pot fi gasite pe pagina special dedicata acestui eveniment si pe pe www.facebook.com/TedxCernInBucharest.

Ce este TEDx?

TED este o organizatie non-profit devotata Ideilor care merita impartasite. Din 1984, reuneste sub forma unei conferinte persoane din trei "lumi" distincte: Technology, Entertainment, Design - TED.

Cele doua conferinte anuale TED, in Long Beach/Palm Springs, SUA si Edinburgh, Scotia, aduc alaturi cei mai fascinanti ganditori si activisti ai lumii contemporane, care sunt provocati sa sustina prezentarea vietii lor (in 18 minute sau mai putin).

O prezentare TED trebuie sa contina o idee noua, care sa merite a fi promovata. Mai multe despre evenimentele TED gasiti pe site-ul TED.com.

In spiritul ideilor care merita impartasite, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care aduc oamenii impreuna pentru a fi parte la o experienta TED.

In cadrul unui eveniment TEDx, vorbitorii si materialele video indeamna la discutii profunde si la interconectarea membrilor auditoriului. Aceste evenimente locale, organizate independent, se desfasoara sub marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#conferinta TED CERN Romania, #TED CERN Magurele 2013, #conferinta TED Bucuresti , #universitati