Ziare.com

Cum sa-ti iei diploma controversata de la Spiru Haret - Sfatul avocatului

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 22:39

   

Cum sa-ti iei diploma controversata de la Spiru Haret - Sfatul avocatului
Perioada 2009 - 2013 reprezinta un impas din care fostii studenti ai Universitatii Spiru Haret (USH) nu mai reuesc sa iasa.

Atat presa cat si studentii au sesizat la mai marii tarii neregurile savarsite in actul de educatie, chiar de catre cei ce trebuiau sa le respecte, insa singura solutie pentru rezolvarea situatiei a ramas tot instanta de judecata.

Astfel, cozile la usa intantei au tot crescut, iar USH a avut de pierdut prin diverse sentinte pronuntate impotriva universitatii privind plata de daune materiale, morale si, nu in ultimul rand, obligarea la eliberarea diplomei de licenta.

In primul rand, trebuie avut in vedere faptul ca Universitatea Spiru Haret ar dori eliberarea diplomelor de licenta pentru perioada 2009 - 2010, mai ales ca asa ar scapa de miile de procese pornite impotriva ei, insa nu poate trece la eliberarea diplomelor, pana cand MECTS nu elibereaza tipizatele cu timbru sec.

Practic este un cerc vicios din care pagubit iese doar studentul care si-a platit studiile si care, mai mult sau mai putin, s-a pregatit pentru sustinerea examenului de licenta.

Intr-o alta opinie, specialistii din cadrul biroului de avocatura Cuculis si Asociatii, specializati in astfel de litigii, au prezentat un ghid in vederea obtinerii eliberarii diplomelor de licenta ale Spiru Haret.

In primul rand, inainte de orice, trebuie adresate doua notificari scrise atat catre Universitatea Spiru Haret, cat si catre MECTS, prin care se solicita atat eliberarea tipizatelor de diploma de licenta de catre MECTS catre USH, cat si eliberarea de catre USH a diplomelor completate si semnate catre studenti.

Fiind de asemenea o procedura contencioasa, suntem legati de aceste demersuri antejudiciare pentru a putea ajunge in fata instantei, altfel cererea de chemare in judecata ar fi inadmisibila.

Termenul legal de raspuns pentru acest tip de solicitare este de 30 de zile. Odata implinit, daca nu au fost primite raspunsurile aferente solicitarii petitionarilor, atunci acestia sunt indreptatiti sa actioneze in judecata.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca instanta competenta sa solutioneze aceste litigii este Tribunalul, competenta stabilita prin hotarari priviind regularizarea competentei.

In cadrul cererii de chemare in judecata, asa cum am explicat mai sus, actiunea trebuie introdusa atat impotriva USH, cat si impotriva MECTS, altfel exista poibilitatea reala a respingerii actiunii.

Prin urmare, din 2009 si pana in prezent au aparut cazuri de absolventi ai Spiru Haret, care s-au confruntat cu probleme grave atat la locul de munca, cat si in fata autoritatilor privind calitatea lor de licentiati.

Cea mai mare problema se ridica asupra bugetarilor care sunt acum, dupa 4 ani, trasi la raspundere pentru sumele de bani primite in calitate de licentiati, desi acestia la dosarul de angajare au doar adeverinta.

Av. Cuculis Adrian
Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17940 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Diploma de la Spiru Haret se ia la metru sau la kg, depinde.

... Intrebarea ar trebui sa fie alta: la ce foloseste diploma de la Spiru Haret? In afara de ministru sau parlamentar, ce profesie mai poate fi practicata cu aceasta diplomă?

 

simplu: mare si preacinstit...

...gainar.

Adresati-va lui Pictoras! Va pune el un timbru sec pe copiile de

diplome. Mai ramine sa contribuiti si dumneavoastra cu un scuipat pe poza, ca sa se lipeasca bine timbrul uscat!
Haite dense de diplomati vor bantui cartierele mal-famate ale capitalei, de zece ori mai turbati decit maidanezii, in cautarea unui post de director, manager,... sef sa fie... ca de aceea este diplomat de la Spirache Haharet.
Multe pisici mai au si astia de biciuit!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor