Ziare.com

Dezbatere-eveniment la Iasi: Cum va arata economia viitorului si ce rol joaca inventica romaneasca?

Vineri, 18 Mai 2018, ora 07:26

   

Dezbatere-eveniment la Iasi: Cum va arata economia viitorului si ce rol joaca inventica romaneasca?
Cercetatori si inventatori din peste 20 de tari vin la Iasi pentru a discuta despre "economia viitorului" si rolul pe care il pot avea cercetarea si inventica romaneasca, in cadrul unui eveniment de elita organizat pe 18 mai.

Initiativa apartine INACO si Forumului Inventatorilor Romani, dupa cum se precizeaza pe pagina de Facebook special dedicata acestui eveniment.

Organizata in contextul aniversarii a 100 de ani de la crearea Statului roman, dezbaterea va incepe la ora 15:00, la Palatul Culturii din Iasi, facand parte din cadrul mai larg al celei de-a X-a editii a EUROINVENT (European Exhibition of Creativity and Innovation), precizeaza sursa citata.

"La evenimentele care se vor desfasura sub marca EUROINVENT, in aceasta perioada, la Iasi, sunt asteptate delegatii din peste 20 de tari, atat din Uniunea Europeana, cat si din alte tari de pe toate continentele.

Evenimentul promoveaza creativitatea romaneasca in context european prin etalarea contributiilor scolilor academice, a institutiilor de cercetare, dar si a inventatorilor individuali. In acest sens, la eveniment participa cercetatori si inventatori prin asociatii, fundatii sau institutii specializate in dezvoltarea creativitatii", subliniaza organizatorii evenimentului.

In cadrul expozitiei de inventii si cercetari vor fi prezentate:

  • inventii brevetate in ultimii 7 ani sau in curs de brevetare
  • proiecte de cercetare (Master, PhD sau corporate)
  • produse care sunt deja lansate pe piata, foarte atractive si cu grad ridicat de inovare

EUROINVENT este un "eveniment european de elita", singurul din Romania care se desfasoara cu sprijinul IFIA - International Federation of Inventors' Associations si WIIPA - World Inventions Intellectual Property Associations, subliniaza sursa citata.

C.B.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1335 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor