Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri - pentru cei care vor sa devina ingineri de elita

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 10:00
10527 citiri
Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri - pentru cei care vor sa devina ingineri de elita

Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti este angajata in formarea profesionala a tinerilor ca ingineri de elita, competitivi in spatiul european si mondial, usor integrabili pe piata muncii.

La studii universitare de licenta, Facultatea de Cai Ferate are doua specializari:

Cai ferate, drumuri si poduri - ofera viitorilor studenti posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si abilitatilor practice necesare in domeniul infrastructurii transporturilor. Absolventii pot activa cu succes atat in cadrul firmelor de proiectare si cercetare, cat si in servicii de consultanta sau activitati de executie.

Infrastructura transporturilor metropolitane - pregateste specialisti in domeniul infrastructurii de transporturi din marile aglomerari urbane. Acestia dobandesc competentele necesare in vederea desfasurarii, la nivele maxime de exigenta, a unor activitati de proiectare, cercetare si executie.

Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri

Inscrieri: 18-26 iulie 2016

Rezultate: 27 iulie 2016

Numar de locuri la buget: 120

Admitere

  • 80% Nota de la matematica, fizica sau informatica
  • 20% media generala a examenului de bacalaureat
  • Informatii suplimentare la tel. 021.242.12.08 int.151 sau pe site www.cfdp.utcb.ro

    Ce inseamna sa fii student al Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri

    Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri (C.F.D.P.) formeaza ingineri constructori pentru activitati de proiectare, cercetare, executie si consultanta a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri si cai ferate).

    Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri ofera studentilor infrastructura necesara desfasurarii unui proces educational potrivit in formarea unor ingineri de elita.

    Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti prin Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri vine in sprijinul satisfacerii nevoii de locuire a studentilor, oferindu-le locuri de cazare in caminele din cadrul campusului. Toate caminele detin dotarile necesare asigurarii unui nivel de confort potrivit contribuind substantial la dezvoltarea personala si sociala a fiecarui student.

    Cantina din cadrul campusului Universitatii este accesibila tuturor studentilor fiind amplasata in apropierea Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri.

    Orasul ofera studentilor multiple posibilitati de petrecere a timpului liber. Pentru cei care doresc sa se relaxeze, in imediata apropiere a Campusului Universitar se gaseste Parcul Lacul Tei, Parcul Circului care pot oferi vizitatorilor spatii potrivite pentru desfasurarea mai multor activitati (tenis de masa, plimbari cu rolele, basket etc).

    Cafenelele, teatrele, cinematografele completeaza oferta de petrecere a timpului liber din Bucuresti.

    Cei care doresc sa fie mereu in forma si mereu pregatiti pentru efort fizic pot utiliza Sala de Sport a Universitatii, dar pot beneficia si de sali de fitness private in apropierea campusului.

    Asociatia Studenteasca a Universitatii organizeaza anual o serie de evenimente care completeaza oferta diversificata a orasului in materie de distractie.

    Si poti realiza lucrari importante pentru tine si pentru societate

    Istoria Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri

    Invatamantul superior de constructii din Romania a luat fiinta in anul 1851 prin infiintarea la Bucuresti a unei "Scoli de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura", transformata in 1881 in "Scoala Nationala de Poduri si Sosele".

    "Scoala Nationala de Poduri si Sosele" este prima forma de invatamant superior in tara noastra.

    In "Scoala Nationala de Poduri si Sosele" s-au pregatit mii de ingineri constructori, sub indrumarea unui corp profesoral de elita, in istoria ingineriei. Profesori de renume ca: Spiru Haret, Anghel Saligny, Elie Radu, Gheorghe Titeica, prin stradanii si realizari, au pus bazele stiintei si tehnicii romanesti in constructii.

    In anul 1920, ia fiinta Scoala Politehnica din Bucuresti prin transformarea si completarea vechii Scolii Nationale de Poduri si Sosele. In cadrul acestei noi unitati de invatamant pregatirea inginerilor constructori se realizeaza in 4 sectiuni, din care una era cea de constructii.

    In anul 1959, invatamantul superior de constructii era organizat sub denumirea de Institutul de Constructii Bucuresti. In cadrul acestuia functiona Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri cu doua sectii: CFDP si Geodezie.

    Dupa 1993 Institulul de Constructii Bucuresti devine Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti cu 6 facultati, una din acestea fiind Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri.

    Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
    Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
    Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
    Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
    Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
    Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
    #Facultatea Drumuri Poduri, #Admitere Drumuri Poduri, #facultate ingineri elita , #universitati