Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fotografia zilei: Studentul roman al anului in Europa

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 17:49
4028 citiri
Fotografia zilei: Studentul roman al anului in Europa
Foto: Facebook/MApN

George Potrivitu, sublocotenent ing. av., a fost desemnat "Studentul roman al anului in Europa", in cadrul Galei Studentilor Romani din strainatate, manifestare care recompenseaza excelenta academica.

George este masterand la Universitatea "Paul Sabatier" din Toulouse, Franta, specializarea "Tehnici spatiale si intrumentatie satelitara". "Ma regasesc astazi foarte aproape de a-mi implini visul, acela de a lucra in domeniul propulsiei electrice spatiale", a declarat el, conform unei postari publicate, marti, pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale.

Tanarul sublocotenent este originar din Humulesti si a absolvit ca sef de promotie Academia Tehnica Militara din Bucuresti, in iulie 2014, devenind inginer in domeniul aerospatial cu specializarea Aeronave si motoare de aviatie.

Foto: Facebook/Ministerul Apararii

In 2013 a participat la un stagiu de cercetare la compania italiana ALTA S.p.A. din Pisa, in domeniul propulsoarelor cu efect Hall, proiectul urmand sa devina lucrarea sa de licenta.

De asemenea, in 2014 a fost acceptat la Space Master, un program international de dublu - masterat in stiinte si tehnologii spatiale, desfasurandu-si activitatea in Campusul Spatial din Kiruna al Universitatii de Tehnologie din Lulea, Suedia.

Incepand din luna martie, George va face cercetari pentru lucrarea sa de dizertatie la Laboratorul Funaki de Propulsie Electrica Spatiala al Institutului de Stiinte Spatiale si Astronautice al Agentiei Spatiale Japonexe, JAXA.

"Sanse sunt pretutindeni, unele mai bune decat altele, nu trebuie decat sa ma ridic si sa le prind, asa cum incercam sa prind si 'stelele cazatoare', pe cand aveam doar sase ani si priveam cerul instelat impreuna cu tata", a declarat George.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#George Potrivitu studentul anului, #liga studentilor romani strainatate , #universitati