Mini-biblioteci in aer liber, intr-un parc din Cluj-Napoca

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 16:59
3129 citiri
Mini-biblioteci in aer liber, intr-un parc din Cluj-Napoca
Foto: Facebook/ Universitatea Babes-Bolyai

Sase casute cu carti au fost inaugurate vineri in Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu", al Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, acestea fiind niste mini-biblioteci dedicate celor care vor sa citeasca in aer liber sau care vor sa imprumute carti pentru acasa.

Potrivit prorectorul UBB, Cristian Litan, cititorii pot si sa aduca, daca doresc, carti in aceste mini-biblioteci din parc, proiectul fiind coordonat in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" din Cluj.

"Clujenii iubitori de sport si lectura in aer liber vor putea imbina cele doua activitati, care formeaza, impreuna, o echipa foarte buna. In parc au fost amplasate casutele cu carti in zonele de joaca pentru copii, langa bancile de pe aleea principala si in zona foisoarelor.

Cartile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi imprumutate acasa, conditia fiind ca ele sa fie aduse inapoi sau sa fie inlocuite cu alte carti. Oricine va dori sa doneze carti pentru aceste mini-biblioteci o va putea face lasandu-le in casutele din parc. Prin aceasta actiune, dorim sa incurajam lectura in aer liber, in spatiile publice, sa promovam o atitudine responsabila fata de bunurile folosite in comun si, totodata, sa incurajam schimbul de carti intre oameni", a spus prorectorul Cristian Litan.

Acesta a mai afirmat ca, daca proiectul va fi unul de succes, atunci universitatea ar putea suplimenta numarul de casute cu carti.

La randul sau, directorul Bibliotecii Judetene "Octavian Goga", Sorina Stanca, a spus ca in mini-biblioteci, care are fiecare 20 de carti, au fost aduse volume pentru toate gusturile.

"Sunt carti de beletristica, pentru copii dar si pentru parinti, dar si de alte tipuri. Initiativa va fi continuata si ne gandim sa amplasam astfel de casute in Gradina Botanica sau in Parcul Feroviarilor. Ne dorim sa fim cat mai aproape de cititori", a afirmat Stanca.

Initiativa de infiintare a mini-bibliotecilor face parte din seria de evenimente realizate in Saptamana Nationala a Bibliotecilor, care se desfasoara in perioada 15-19 aprilie 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#biblioteca aer liber Cluj, #carti parc Iuliu Hatieganu Cluj , #universitati