Mitropolitul Ardealului, care a coordonat o carte a detinutului Becali, luat in vizor de Universitatea din Sibiu

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 11:01
3418 citiri
Mitropolitul Ardealului, care a coordonat o carte a detinutului Becali, luat in vizor de Universitatea din Sibiu
Foto: basilica.ro

Comisia de Etica a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) va analiza, pe 26 ianuarie, cazurile a patru profesori universitari, coordonatori stiintifici ai unor carti scrise de detinuti, lucrari care au contribuit la reducerea pedepsei acestora cu inchisoarea, a precizat, joi, Teodor Boanta, purtatorul de cuvant al ULBS.

Printre cei supusi atentiei Comisiei de Etica, se numara IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului si fost decan al Facultatii de Teologie, si Valentin Petrescu, prodecanul Facultatii de Inginerie din Sibiu.

Universitatea Bucuresti verifica lucrarile scriitorilor din inchisori, girate de profesorii institutiei

"Comisia de Etica a ULBS se va reuni pe 26 ianuarie si va analiza cazurile a patru profesori universitari: conferentiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Invatamant la Distanta si Frecventa Redusa, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie si profesorul universitar doctor Laurentiu Streza de la Facultatea de Teologie. La Comisia de Etica vor fi prezenti toti cei implicati sa isi sustina punctul de vedere", a explicat purtatorul de cuvant al ULBS.

Cine si de ce le-a permis condamnatilor sa isi "cumpere" zile de libertate scriind carti?

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a coordonat stiintific cartea lui George Becali "Iubirea milostiva si mantuitoare", editura Saeculum 2014.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a solicitat marti Consiliului National al Rectorilor (CNR) sa intreprinda demersurile necesare pentru apararea integritatii academice, in contextul documentului facut public de Ministerul Justitiei, potrivit caruia o serie de profesori universitari si conferentiari au semnat recomandari pentru persoanele aflate in regim de detentie.

Ancheta si la Politehnica din Bucuresti - vizati, profesorii care au girat cartile detinutilor-carturari

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului, ministrul Adrian Curaj a cerut CNR ca, in baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia si responsabilitatea universitatilor, sa solicite institutiilor de invatamant superior o analiza punctuala a cazurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#ULBS analiza carti detinuti, #profesori universitari carti detinuti, #detinuti eliberati carti, #mitropolit Ardeal girat Becali , #universitati