Mitropolitul Ardealului, chemat marti in fata Comisiei de Etica din cauza cartii scrise de Becali

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 18:13
3344 citiri
Mitropolitul Ardealului, chemat marti in fata Comisiei de Etica din cauza cartii scrise de Becali
Foto: site Mitropolia Ardealului

Cartea "Iubirea milostiva si mantuitoare", a lui George Becali, alaturi de alte trei lucrari scrise de fosti detinuti, vor fi analizate marti, la Comisia de Etica a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), unde au fost chemati si cei patru profesori universitari care ar fi coordonat aceste opere, printre care si mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza.

"Iubirea milostiva si mantuitoare" ar fi fost realizata cu ajutorul unor calugari de la un schit de la Muntele Athos, au declarat luni surse oficiale.

Marti, la Comisia de Etica a ULBS a fost chemat si mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, considerat coordonatorul cartii lui Becali.

Mitropolitul Ardealului a trimis deja un document scris, a precizat Teodor Boanta, purtatorul de cuvant al ULBS.

"Literatura de Jilava", un fenomen imoral. Infractorii sunt sprijiniti de profesori universitari - Interviu

Comisia de Etica a ULBS a convocat marti, de la ora 09:00, patru profesori universitari, care ar fi coordonat stiintific lucrari ale unor detinuti. Din cei patru, se pare ca doi profesori convocati la Comisia de Etica au anuntat ca nu se pot prezenta, invocand diverse motive personale.

Printre cei supusi atentiei Comisiei de Etica, se numara Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului si fost decan al Facultatii de Teologie, si Valentin Petrescu, prodecanul Facultatii de Inginerie din Sibiu.

"Comisia de Etica a ULBS se va reuni pe 26 ianuarie si va analiza cazurile a patru profesori universitari: conferentiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Invatamant la Distanta si Frecventa Redusa, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie si profesorul universitar doctor Laurentiu Streza de la Facultatea de Teologie. La Comisia de Etica vor fi prezenti toti cei implicati sa isi sustina punctul de vedere", a explicat purtatorul de cuvant al ULBS.

Prof. Miclea despre plagiate, cazul Toba si reforma lui Curaj. "Unii care vorbesc lent ajung sa si gandeasca lent" Interviu

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a solicitat, in urma cu doua saptamani, Consiliului National al Rectorilor (CNR) sa intreprinda demersurile necesare pentru apararea integritatii academice, in contextul documentului facut public de Ministerul Justitiei, potrivit caruia o serie de profesori universitari si conferentiari au semnat recomandari pentru persoanele aflate in regim de detentie.

Potrivit unui comunicat de presa al MENCS, prin adresa nr. 8061/ 11.01.2016, ministrul Adrian Curaj a cerut CNR ca, in baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia si responsabilitatea universitatilor, sa solicite institutiilor de invatamant superior o analiza punctuala a cazurilor.

"Imi exprim increderea ca institutiile de invatamant superior si cercetare vor analiza cu celeritate cazurile, la nivelul consiliilor de etica, pentru a decide si a lua masurile care se impun", a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

MENCS precizeaza ca o situatie centralizata a masurilor luate de fiecare universitate va fi transmisa pana la data de 11 februarie.

Potrivit documentului facut public de Ministerul Justitiei, o serie de profesori universitari si conferentiari au semnat recomandari pentru persoanele aflate in regim de detentie, situatie care cade sub incidenta Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laurentiu Streza universitate carte Becali, #carti Becali inchisoare , #universitati