Oferta educationala a Universitatii Spiru Haret pentru anul universitar 2016/17: Diversitate si calitate

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 14:00
4915 citiri
Oferta educationala a Universitatii Spiru Haret pentru anul universitar 2016/17: Diversitate si calitate

Universitatea Spiru Haret, institutie ce se axeaza pe optimizarea permanenta a ofertei educationale, propune pentru anul universitar 2016/2017 programe de licenta si masterat din domenii variate, avand ca reper calitatea si performanta.

Viitorii studenti au posibilitatea de a opta pentru unul dintre cele 79 de programe de licenta, iar absolventii ciclului I de studii universitare au la dispozitie 39 de programe de masterat in vederea specializarii in domeniul ales.

Pe langa arii de studiu traditionale, cum ar fi Drept, Psihologie, Jurnalism, Litere, Stiinte economice sau Educatie fizica, Universitatea Spiru Haret ofera programe educationale moderne, adaptate la oportunitatile aparute recent pe piata muncii.

Astfel, studentii se pot specializa in: Resurse Umane, Arhivistica, Politie locala, Tehnologia informatiei sau Pedagogia invatamantului primar si prescolar.

Daca pana in prezent oferta educationala a universitatii cuprindea o singura specializare cu predare in limba engleza, Arhitectura, anul acesta au fost introduse doua programe noi ce pot fi studiate in aceasta limba: Marketing si Medicina Veterinara.

Prin stilul academic promovat, Universitatea Spiru Haret reuseste sa creeze un echilibru intre acumularea cunostintelor teoretice si dobandirea de experiente practice, astfel incat absolventii institutiei sa devina adevarati profesionisti. Conditiile moderne de studiu si comunitatea academica desavarsita completeaza acest proces.

Membra a mai multor organizatii mondiale, universitatea dezvolta in permanenta parteneriate cu entitati academice internationale, oferind studentilor sai experiente educationale de calitate in intreaga lume.

In vederea optimizarii activitatilor didactice si a rezultatelor obtinute, institutia se raporteaza constant la gradul de insertie pe piata muncii a absolventilor sai. Acest indice inregistreaza, in prezent, o valoare de 63%.

Admiterea la Universitatea Spiru Haret se poate face pana pe data de 30 septembrie 2016, iar informatii suplimentare privind procesul de inscriere si oferta educationala se pot gasi accesand www.admitere.spiruharet.ro.

Povestea Universitatii Spiru Haret incepe la 19 ianuarie 1991, moment ce marcheaza constituirea Fundatiei Romania de Maine - institutie de cultura, stiinta si invatamant, autonoma, fara scopuri politice sau patrimoniale.

Inspirat de modelul iconicei Universitati Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, initiat, organizat si condus Universitatea Spiru Haret. Acestuia i s-au alaturat 32 de oameni de o deosebita valoare intelectuala si morala, ca membri fondatori. "Cu acesti oameni puteai schimba totul!", afirma profesorul Bondrea despre echipa sa.

Institutia poarta numele unui mare vizionar, om de stiinta si reformator al invatamantului romanesc, Spiru Haret. In acest sens, universitatea si-a asumat, inca de la infiintare, angajamentul de a sustine si de a respecta viziunea acestuia pentru cultura si educatia societatii romanesti.

Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile si principiile inscrise in Magna Charta Universitatum, adoptata la Bologna in anul 1988, actionand pentru transpunerea, in spatiul invatamantului superior si al cercetarii stiintifice, a reglementarilor, normelor si valorilor promovate in cadrul Procesului Bologna.

Presedintele Universitatii a semnat, in anul 2005, la Bologna, Magna Charta Universitatum, angajandu-se, in numele institutiei, sa respecte si sa promoveze autonomia academica, valorile si drepturile universitare fundamentale, sa raspunda eficient provocarilor generate de trecerea la societatea bazata pe cunoastere, de procesul de globalizare.

Strategia de dezvoltare a institutiei s-a axat pe investitii in resurse moderne de predare-invatare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educatie, pe orientarea catre o cultura organizationala pro-calitate, pe cooperare academica si pe centrarea educatiei pe student, in scopul de a oferi societatii romanesti o alternativa viabila pentru invatamantul de stat.

De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evolutie remarcabila nu doar pe plan national, ci si ca parte a retelei academice globale.

Implicarea in proiecte, manifestari culturale si stiintifice internationale dedicate progresului invatamantului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizatii din toata lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entitati de elita din domeniul educational au fost doar cateva dintre obiectivele strategice stabilite si indeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret in spiritul internationalizarii.

Ca strategie de viitor, Universitatea isi propune sa continue parcursul evolutiv, mentinandu-se fidela valorilor, calitatii si idealurilor promovate, punand accent pe optimizarea permanenta a demersurilor sale si adaptarea la noile tendinte din domeniul invatamantului universitar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Universitatea Spiru Haret, #Spiru Haret inscriere 2016, #Spiru Haret locuri 2016 , #universitati