Pregatire pentru Bac pe ritmuri rock: Cum isi bate joc Primaria lui Firea de Universitatea Bucuresti

Luni, 06 Martie 2017, ora 10:14
7620 citiri
Pregatire pentru Bac pe ritmuri rock: Cum isi bate joc Primaria lui Firea de Universitatea Bucuresti
Foto: site Facultatea de Istorie

Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti organizeaza in premiera si gratuit cursuri de pregatire pentru examenul de bacalaureat. Laudabilul demers a fost insa perturbat sambata de muzica rock de la repetitiile facute pentru "Festivalul Iubirii", organizat de Primaria Capitalei chiar langa cladirea Universitatii.

La cele 10 cursuri de pregatire gratuita pentru bacalaureatul la istorie sunt asteptati toti elevii de clasa a XII-a in zilele de sambata din perioada 4 martie-26 mai 2017, intre orele 10:30-12:30, se arata intr-un comunicat remis, luni, Ziare.com.

"In cadrul fiecarei intalniri elevii asista la prelegeri teoretice sustinute de profesori de elita din invatamantul istoric preuniversitar si profesori ai Facultatii de Istorie si lucreaza pe variante si modele de teste pentru bacalaureat", arata sursa citata.

Primul curs s-a desfasurat sambata, cand decanul Facultatii de Istorie, Florentina Nitu (foto), le-a vorbit celor peste 150 de elevi prezenti despre felul in care vor fi ajutati sa obtina rezultate cat mai bune la bacalaureat.

In proiect s-au implicat 6 profesori universitari si 6 profesori de liceu, se arata in comunicat.

"Cea de-a doua parte a intalnirii a fost dedicata eseului pe subiect istoric, unul dintre punctele care se regasesc intre subiectele de bacalaureat. Prof. Corneliu Riegler, de la Colegiul National Bilingv George Cosbuc, a prezentat elevilor regulile de redactare ale unui eseu si a exemplificat cu subiecte si texte din anii anteriori.

Cursurile vor continua pana la sfarsitul lunii mai, cand va fi organizat si un test final-simulare a examenului de bacalaureat. Programul detaliat al intalnirilor poate fi gasit pe site-ul Facultatii de Istorie.", arata sursa citata.

Desi cursurile sunt organizate in colaborare cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei a sabotat buna lor desfasurare, aratandu-se total dezinteresata de actul educational.

"In pofida scrisorii deschise adresate Primariei de catre profesorii Facultatii de Istorie prin care era sesizata poluarea fonica la care sunt expusi in permanenta din cauza evenimentelor muzicale din Piata Universitatii si cursul de sambata s-a desfasurat pe ritmurile de rock ale repetitiilor de la Festivalul Iubirii.

La scrisoarea deschisa a universitarilor nu s-a primit niciun raspuns. Elevii veniti la Facultatea de istorie ca sa se pregateasca pentru bacalaureat au facut eforturi pentru a recepta informatiile transmise de catre profesorii prezenti, la fel ca si colegii lor mai mari, studentii, in zilele anterioare", sesizeaza reprezentantii Facultatii de Istorie din Universitatea din Bucuresti.

Citeste si Rezultate Bacalaureat 2014: Fiul Gabrielei Firea a luat nota 1,2 la Romana si a picat Bac-ul.

Festivalul "Bucuresti, Capitala Iubirii" este organizat de Primaria Capitalei in perioada 24 februarie - 8 martie 2017 si in programul lui figureaza si "concerte cu slagare romanesti", dar si "rock alternativ, undergound & more".

Zeci de profesori universitari i-au trimis primarului Gabriela Firea, in urma cu o saptamana, o scrisoare deschisa in care au cerut "respectarea actului educational" in aceasta universitate de elita.

"In urma amenajarilor urbanistice din Piata Universitatii, spatiul din zona statuilor, aflat in fata cladirii simbol a Universitatii, a devenit treptat spatiu de desfasurare a unor evenimente de divertisment de tipul targurilor si festivalurilor. (...)

Activitatea didactica a Facultatii de Istorie se desfasoara de luni pana vineri in intervalul orar 8-20 si sambata intre orele 8-16 si include cursuri, seminarii, consultatii, cercuri stiintifice si conferinte. De asemenea, studentii au la dispozitie sala de lectura a bibliotecii de specialitate, deschisa luni-vineri intre 8-19 si sambata 8-14. (...)

Repetitiile, concertele, fondul muzical ambiental acopera orice alta actiune desfasurata in facultate, facand imposibila activitatea noastra de profesori si determinand o stare de stres si agitatie atat in randul studentilor cat si al profesorilor si blocarea procesului didactic. Este o situatie cu care ne-am confruntat si in cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare si pe care am semnalat-o prin numeroase plangeri la Directia de Mediu a Primariei si la Politia locala, ramase fara rezultat.

Va solicitam luarea de urgenta a masurilor de interzicere a oricaror activitati sonore desfasurate in timpul saptamanii pana in ora 20.00 si sambata pana in ora 16.00 si, prin aceasta, respectarea actului educational pe care Universitatea din Bucuresti il are ca misiune inca de la fondarea sa in 1864", se arata in scrisoarea deschisa adresata Gabrielei Firea, ramasa fara niciun raspuns.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Facultate Istorie pregatire bacalaureat gratuit, #Festivalul Iubirii Universitatea Bucuresti , #universitati