Ziare.com

Profesorii se pot pensiona doar la sfarsitului anului universitar

Luni, 20 Februarie 2012, ora 20:52

   

Profesorii se pot pensiona doar la sfarsitului anului universitar
Deputatii au adoptat tacit, luni, un proiect de lege prin care se stabileste ca personalul didactic si de cercetare se pensioneaza la sfarsitul anului universitar in anul in care implineste 65 de ani.

Proiectul este initiat de deputatii Mircea Giurgiu - independent, Tudor Ciuhodaru - progresist, Amet Aledin - minoritatile nationale si Petru Movila - PDL si vizeaza modificarea articolului 289 din Legea Educatiei Nationale, astfel incat profesorii si personalul de cercetare sa se pensioneze la sfarsitul anului universitar in care au implinit 65 de ani.

Initiatorii au sutinut ca in acest mod se poate evita un blocaj in sistemul de educatie.

Actul normativ a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor in conditiile in care termenul pentru dezbatere si vot final stabilit pentru 19 februarie a fost depasit. Senatul este for decizional in cazul acestui proiect de lege.

Cativa deputati PSD au semnat, luni, listele de prezenta la Camera Deputatilor cu mentiunea 'protest parlamentar', iar unii dintre ei au asistat la lucrarile in plen de la balconul salii de sedinta, in timp ce, din partea PNL, sedinta era monitorizata din sala de viceliderul Eugen Nicolaescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1339 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mie nu mi-e ca se pensioneaza la sfirsitul anului scolar,

mie mi-e ca nu se mai pensioneaza. Profesorii din Rumania au produs elevii pe care-i stim :))) Nu zic ca nu-s si profesori buni in Rumania, am cunoscut vreo 3 in 17 ani de scoala rumaneasca, dar cei mai multi sint pe masura elevilor lor :)))

eu v-as pensiona pe toti fara pensie imediat... s-aveti mai mult timp sa pupati icoane, se apropie pastele :)))

Mi-e ura pe factorii de decizie din rumania care scot stiinta din scoli si baga religia, huo - na, c'am scris rumania cu litera minuscula, numele exact al unei tari asa de mari, dar plina de analfabeti :)))

 

numele exact al unei tari asa de mari, dar plina de analfabeti

Dupa cum ai scris si dupa ce ai scris esti unul dintre ei.

mai bine taceai, n-ai spus nimic

stapinesti arta de a vorbi fara sa spui nimic... exmplule :)))Platforma pentru solutionarea online a litigiilor