Punti durabile intre Scoala, Mediul Academic si Angajator

Comunicat de presa
Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 17:45
1731 citiri
Punti durabile intre Scoala, Mediul Academic si Angajator

Conferinte stiintifice, workshop-uri, expozitii de echipamente si noi tehnologii, expozitii de carte, prezentarea ofertelor educationale a facultatilor, oportunitati de angajare, peste 50 de companii de top si 15 Institute de Cercetare Stiintifica.

"Student pentru o zi", "Ziua portilor deschise" sau "Targ de Cariere". Intr-un singur cuvant, PoliFest 2019, cel mai amplu eveniment educational dedicat elevilor si studentilor. Manifestarea este organizata de catre Universitatea Politehnica din Bucuresti si se va desfasura in perioada 11-13 Aprilie, 2019 in incinta celei mai prestigioase Institutii de Invatamant Tehnic din Romania.

Ajuns in 2019, la cea de-a-VIII-a editie, PoliFest, un brand de referinta al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, va reuni sub aceeasi cupola, in perioada 11-13 aprilie, mii de participanti, elevi, studenti, parinti, oameni de afaceri si o multitudine de oportunitati socio-profesionale.

Cel mai mare eveniment de acest gen din mediul universitar romanesc, PoliFest isi va deschide oficial portile joi,11 Aprilie, incepand cu ora 10:00, in Amfiteatrul "Radu Voinea" - cladirea Rectoratului si isi propune sa continue o frumoasa traditie a colaborarii dintre Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si mediul socio-economic din Romania, prin angajatorii sai de top.

La deschiderea oficiala vor fi prezenti, alaturi de alte oficialitati, ministrul Educatiei, prof.univ.dr.Ecaterina Andronescu si Niculae Badalau, ministrul Economiei.

Peste 20.000 de elevi, studenti, parinti sau oameni de afaceri

Pe parcursul celor 3 zile ale PoliFest 2019 (11-13 Aprilie) vor avea loc conferinte stiintifice, workshop-uri, expozitii de echipamente si noi tehnologii, prezentari de oferte educationale ale facultatilor, dar si de oportunitati de angajare, precum si alte manifestari conexe.

Totodata, facultatile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORTILOR DESCHISE, ceea ce implica atat vizite in laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cat mai buna a ofertei de studii si a perspectivelor de cariera, precum si posibilitatea acordata elevilor de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, in cadrul sectiunii STUDENT PENTRU O ZI.

"Speram ca editia din acest an sa depaseasca pragul celor 15 000 de participanti care ne-au vizitat de-a lungul editiei precedente in contextul in care am largit aria evenimentelor incluse in PoliFest si am incercat totodata o amplificare a atractivitatii acestei manifestari educationale" a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, la editia din acest an a PoliFest se estimeaza un numar de 20.000 de participanti, mai mare cu aproximativ 5.000 de participanti fata de numarul inregistrat la editia din 2018. Este de mentionat faptul ca, in cadrul PoliFest2019, Ministerul Crecetarii va avea un stand propriu.

"Inca de la primele editii, evenimentul s-a dovedit a fi cel mai mare de acest gen din Romania, la care au fost prezente toate partile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastra: liceeni, studenti, parinti, personal didactic, firme mari, mici si mijlocii, autoritati centrale si locale, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati in tara noastra.

Avand la baza prestigiul universitatii noastre si oferta educationala diversa, demonstrate prin competentele absolventilor nostri, in acord cu cerintele pietei muncii actuale, ne dorim ca prin intermediul acestui eveniment sa facilitam legatura dintre studentii universitatii noastre si mediul socio-economic, in scopul unei insertii cat mai adecvate a acestora pe piata muncii" a precizat Rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Zece mari Institute de Cercetare si peste 50 de companii de top

In premiera, anul acesta, PoliFest va fi si gazda a 10 mari Institute de Cercetare si Dezvoltare din Romania al caror interes fata de valoarea invatamantului academic din cadrul UPB a crescut gradual in ultimii ani.

De asemenea, la eveniment vor participa atat reprezentanti ai mediului de afaceri (media ultimilor ani fiind de 50 de companii si antreprenori) dornici sa isi prezinte cele mai importante rezultate si inovatii din domeniu, impreuna cu vaste oferte de angajare sau internship-uri precum si reprezentanti ai facultatilor din universitate, cu scopul de a prezenta si de a oferi informatii concrete legate de oferta educationala a UPB.

O mare parte dintre companiile participante isi vor prezenta activitatea, dar si oferta de angajare, fie la standurile special amenajate, fie in cadrul conferintelor proprii unde isi vor promova inovatiile din domeniu.

Standurile pentru companii vor fi amplasate in Cladirea Rectoratului, alaturi de standurile de prezentare a facultatilor. Pentru mai multe detalii despre organizarea evenimentului accesati site-ul: www.polifest.ubp.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Polifest 2019, #universitatea Politehnica Bucuresti , #universitati