Ziare.com

Raed Arafat: Ministrul Educatiei sa termine cu prostia ca pentru a fi profesor universitar trebuie sa ai doctorat. Eu sunt fara doctorat si am multe de transmis

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 12:09

   

Raed Arafat: Ministrul Educatiei sa termine cu prostia ca pentru a fi profesor universitar trebuie sa ai doctorat. Eu sunt fara doctorat si am multe de transmis
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat joi seara, la evenimentul intitulat Gala Elitelor Medicale Transilvane, ca nu ar trebui sa fie nevoie de doctorat pentru a putea preda in invatamantul universitar.

"Este momentul sa recunoastem aspectele care trebuie sa fie intr-adevar de calitate si aspectele care sunt impuse (...). Convingeti ministrul Educatiei sa termine cu prostia ca pentru a preda trebuie sa ai doctorat. Eu sunt fara doctorat si am multe de transmis (...).

Sunt cadre didactice aici. Nu trebuie sa ai doctorat ca sa predai. Sa-mi explice cineva de ce trebuie sa ai doctorat ca sa predai! Sunt multi oameni care n-au si care pot sa transmita mult generatiilor care urmeaza. Si trebuie sa ne uitam la calitate, nu la hartie si la prostia pe care au impus-o unii fara absolut niciun motiv", a spus Raed Arafat in fata celor prezenti la eveniment, dupa ce a primit un premiu din partea organizatorilor.

Potrivit acestuia, cel putin in domeniul invatamantului medical, trebuie sa se renunte la obligativitatea detinerii titlului de doctor pentru cadrele didactice.

"Sper ca Clujul, centru universitar de elita, sa fie cel care merge la ministrul Educatiei si sa spuna ca, cel putin in medicina, sa scoata prostia asta. E o provocare pe care o pun pe masa si sper candva sa vad pe cineva ca o face", a mai spus Arafat.

Conform art. 301 din Legea educatiei nationale, pentru a ocupa o functie de profesor universitar este obligatorie "detinerea diplomei de doctor", iar in cazul particular al invatamantului superior medical este introdusa si conditia speciala ca persoana in cauza "sa aiba si titlul de medic primar".

In cadrul Galei Elitelor Medicale Transilvane au fost acordate 45 de premii, printre cei premiati numarandu-se, "pentru excelenta in sustinerea sistemului medical romanesc", secretarul de stat Raed Arafat si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care a lipsit de la eveniment si a fost reprezentata de un consilier.

Gala Elitelor Medicale Transilvane este la a treia editie si este un eveniment organizat de Clujul Elitelor si Ziar Medical.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6992 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iată cine sabotează educația Romaniei !

Dacă vrei să distrugi un popor e de ajuns să-l lași fără educație. Exact ce se intamplă acum in Romania.

In Canada, ca să fii profesor univetsitar nu numai că trebuie să ai cel puțin un doctorat, dar trebuie să ai scrise cărți de specialitate in domeniul respectiv. Cu cat mai multe cărți cu atat mai bine.

Pe parcursul anilor trebuie să scrii in continuare cărți in același timp cat și predai. Unii profesori iși iau un an sabatic numai să-și poată scrie o carte in timp ce este deja profersor titular. Pierde un an de salariu să-și termine cartea, altfel pierde postul.
Așa că a fi profesor, aici, presupune să predai dar să și scrii cărți in domeniu in continuare.

Cei care predau cate un curs cand sunt la metriză/masterat sau la doctorat, in ambele cazuri spre sfarțitul studiilor, sunt doar cu titlul de chargé du cours adică este insărcinat să predea doar acel curs intr-o sesiune anume și nimic mai mult. Profesorul are, de exemplu, 80.000$ pe an iar celălalt doar 13 sau 16 mii pentru cursul care-l va preda timp de o sesiune. Asta ajută pe cei care vor să devină profesori să aibă experiență in acest sens și să-și plătească și studiile.

Cei care au multe de spus ca individul din articol, pot scrie cărți, pot da conferințe numai dacă sunt aprobate, dar in nici un caz nu poți avea titlul de profesor universitar. Repet, trebuie să ai cel puțin un doctorat. Sunt care au și cate 3 sau chiar 4 doctorate și concurența este foarte mare.

Ața că domnului Arafat ii sugerez s-o lase mai moae cu sabotarea neamului romanesc. Că a făcut ceva cu smurdul n-a fost decat un plagiat după alt sisteme asemănătoare din lume și nimic mai mult. Nu a fost o concepție proprie sau o creație strict personală așa cum se cere la un doctorat sau o invenție oarecare.

Eu, conform eticii și normelor de funcționare canadiene, i-aș cere inmediat demisia acestui domn care-și permite subminarea invățămantuli romanesc și, asta, cu o aroganță de parcă ar fi ciobanul vreunei tarle de prin ținuturile lui de origine uitand că este de fapt Roman și trebuie să respecte cultura țării noastre și nicidecum s-o saboteze.

Mă intreb de ce-i capabil pe din dos dacă pe față-și permite asemenea enormități...

S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpați

 

Domnu' Arafat, dacă aveți ceva valoros de transmis

vă primește orice facultate cu titlu de colaborator extern. Nu e problemă și nici nu vă caută la doctorat. Doctoratul vă trebuie doar dacă vreți un post permanent de profesor.
Ori nu știți cum merg lucrurile, ori v-ar suride un locșor să aterizați după ce ieșiți din politică...
Da' musai profesor universitar? Altceva nu știți să faceți?

 

mos raede,

auzi bre ce zic astia: cica muta ambasada la Yerushalaim.

 

Universal - Universitar

Ca sa fii profesor universitar trebuie sa fii o somnitate in domeniu! Sai ai un patent recunoscut universal, niste legi scrise de tine, niste observatii, analize care devin universale.
De aceea te numesti profesor universitar !

 

Desigur, o aberatie

La ce bun doctoratul? Studiile doctorale dovedesc doar ca esti capabil sa realizezi cercetare stiintifica, un fel de certificat profesional in aceasta directie, daca vreti.
De ce ar trebui ca un Profesor Universitar sa aiba aceasta capabilitate?
De ce sa nu se revina la parcursul din anii '50-'60, cand era suficient sa vrei pentru a putea avea o cariera universitara? De fapt, au iesit la pensie o gramada in perioada '90-2010 fara a fi avut titlul de doctor (nivelul maxim permis atunci era lector... fara doctorat).
Daca atunci s-a putut, acum de ce sa nu se poata?

Da, Arafat are dreptate: de ce sa-i ceri unui doctor (medic) sa fie si medic primar, si sa aiba si doctoratul? Daca-i medic (doctor), nu-i de ajuns?
Dar, de fapt, de ce ar fi necesare studii universitare pentru a ajunge medic? O scoala sanitara nu e de ajuns?

 

Muntele Arafat

Scoala sanitara dinainte de 1989 te scotea de zece ori mai calificat decat ies medicii din ziua de azi.
Aveam asistente medicale la scoala care ar da clasa majoritatii medicilor primari scoliti dupa anul 2000.
De unde a aparut ca orice medic trebuie sa fie profesor universitar?
Daca Arafat are ceva de transmis, so organizeze conferinte si sa spuna acolo. Sa educe voluntari prin SMURD si cate si mai cate.
Nu toti trebuie sa fie profesori universitari. Faptul ca o multime absoluta de profesori universitari nu ar avea ce cauta prin universitati nu insemna ca trebuie extinsa gama de nulitati academice in sistem!

diferenta este ca...

d-ta domnule emigrant esti doar anestezist si nu doctor !

 

Impostura agresiva

Raed Arafat poate fi eventual instructor la o facultate, dar nu Profesor Universitar atat timp cat nu isi termina studiile.

Ce ar ajunge universitatile daca ar preda toti analfabetii cu liceul si facultatea facuta la seral, sau cine stie cum?

CE ar invata copiii nostri?

E incredibl cum impostorii sfideaza valoarea!

 

In tara in care 80% din absolventii de liceu nu mai dau

BAC-ul, iar din cei ce il dau un procent ff mic il ia...
In tara in care invatamantul superior scoate absolventi care sunt de mari succesuri..
In tara in are in ultimii 18 ani productia de doctori este mai mare decat tot ce a produs in asta materie pana in 89..
Punem accent pe o diploma care se ia la fff fara freventa si fara de stiinta...
Am avut ocazia sa asist de cateva ori la asa zisa prezentare a lucrarii de doctorat.. Este ceva peste putrea mea de a descrie atmosfera penibila... Desigur Comisia dupa ce a dormitat in suavele dizertatii ale candidatului, s-a trezit aplaudandu-L si ridicandu-L in slavi, dar mai ales pe profii care l-au slujit !
Abslut penibil !
De aceea cred ca nu o patalama, care la noi se ia oricul daca ai bani, iti da valoarea ci aprecierea celor pe care ii slujesti !

Palestinianul devine pe zi ce trece tot mai "mitic".....

Poate doar in "teritoriile ocupate" de unde este originar Arafat si unde razboiul se face cu pietre poti fi profesor universitar fara nici o scoala...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor