Satul de cozi? Cum te inscrii la facultate de pe Internet, in numai 5 minute

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 12:39
2182 citiri
Satul de cozi? Cum te inscrii la facultate de pe Internet, in numai 5 minute
Foto: Arhiva

In Romania a fost lansata platforma Admitere Online, prin care te poti inscrie la cinci universitati din tara. Astfel, tot procesul de inscriere va avea numai pe Internet, pana la aflarea raspunsului admis/respins.

Platforma admitereonline.ro este o premiera pentru Europa de Est si isi propune sa adopte un proces imbunatatit si modern din punct de vedere tehnologic.

Cele cinci universitati care fac parte din acest proiect sunt Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea Politehnica din Timisoara si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, anunta organizatia Educativa, intr-un comunicat de presa remis, miercuri, Ziare.com.

Incep inscrierile pentru admiterea la Universitatea din Bucuresti - vezi cate locuri sunt scoase la concurs

Candidatii care vor sa se inscrie la aceste universitati completeaza datele de contact si informatiile biografice, scaneaza documentele necesare pentru admitere si le incarca pe platforma.

Taxa de inscriere poate sa fie platita online sau la banca, urmand ca universitatea sa valideze dosarul si sa notifice candidatul prin e-mail. De asemenea, candidatul poate sa vada in orice moment statusul aplicatiei sale pe platforma. Astfel de platforme sunt implementate de mai multi ani in alte state, cum ar fi Marea Britanie, Olanda sau Statele Unite.

Admitere 2013: Cat mai sunt taxele universitare

Anual, universitatile din Romania primesc peste 100.000 de aplicatii. Un dosar de admitere contine in medie 10 foi A4, ceea ce inseamna ca toate facultatile din tara aduna mai mult de 1.000.000 de foi. In plus, cele cinci tone de hartie trebuie procesate si verificate manual, arhivate, si, in anumite cazuri, returnate candidatilor care nu se inmatriculeaza la universitatile unde si-au depus aplicatia.

De asemenea, platforma este utila pentru persoanele care locuiesc la distante mari de universitati si care ar trebui sa se deplaseze in alte orase, mergand ore intregi cu trenul, pentru a depune multiple seturi de documente la secretariatele universitatilor si pentru a plati taxele de inscriere la casierii.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#inscriere online facultate, #inscriere online universitati, #admitere online , #universitati