Scandalul UNATC, de la drama la umor: Taxi scoate o melodie care te face sa razi (Audio)

Sambata, 30 Mai 2015, ora 20:31
8729 citiri
Scandalul UNATC, de la drama la umor: Taxi scoate o melodie care te face sa razi (Audio)
Foto: Europa FM

Scandalul urias de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) a capatat si o dimensiune amuzanta, dupa ce trupa Taxi a lansat o piesa plina de umor si ironii la adresa practicilor profesorilor acestei institutii.

Disputa a pornit dupa ce lectorul Andrei Rus a acuzat, printre altele, ca studentii sunt nevoiti sa faca meditatii cu anumiti profesori pentru a promova examene.

Totodata, criticul de film a adus chiar si acuzatii de homofobie si antisemitism in interiorul universitatii.

Dupa cateva zile de drama, in care studentii lui Andrei Rus i-au luat partea profesorului si s-a lasat chiar si cu demisii in Comisia de Etica, Taxi le-a explicat tinerilor in cantecul sau, "Dragi studenti unatecisti", ca nu trebuie sa se mai agite atat, pentru ca aici este vorba de "traditie".

"Dragi studenti UNATC-isti, habar n-aveti cat sunt de amarat/Vad ca va batei joc de niste monstri sacri si asta e inacceptabil, absurd si foarte urat/Va bateti joc pur si simplu de traditii, uitati de tot ce-i sfant/Uitati ca facultatea asta are o identitate care trebuie pastrata in veci pe acest Pamant", incepe melodia sarcastica a cunoscutei trupe.

In continuare, solistul Dan Teodorescu le spune studentilor ca "prin traditie sunteti obligati sa fiti in continuare umiliti, hartuiti si, bineinteles, injurati, pentru ca e o traditie, mai copii, trebuie respectata".

Referitor la practicile profesorilor meditatori, cantecul arata clar ca "tot prin traditie, candidatii tre' sa faca mediatii cu profesori din UNATC, mai ales cu aia care vor fi in comisie la admitere".

Nu este uitat nici criticul de film, care se alege in cantec cu o gluma pe seama numele: "Cat despre lectorul ala al vostru - cum il cheama? - Andrei Rus, mai copii, eu atat vreau sa va spun/ Cand te numesti Rus...n-ai cum sa fii un bun roman".

Dupa acuzatiile aduse de Andrei Rus la adresa unor profesori din UNATC, doi membri ai Comisiei de Etica a institutiei, care ar fi votat impotriva deciziei de a-i fi desfacut contractul de munca, si-au dat joi demisia.

Scandal urias la UNATC: Conducerea da afara un profesor care a criticat institutia, colegii reactioneaza

Vineri a avut loc si un protest al studentilor, care au blocat rectoratul institutiei si au criticat decizia Comisiei de Etica de a-si desface contractul de munca lui Andrei Rus.

Urmeaza ca Senatul institutiei sa ia o decizie in perioada urmatoare in ceea ce priveste concediarea lui Andrei Rus.

TAXI - Dragi studenti unatecisti!

Asculta mai multe audio

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#scandal UNATC, #scandal UNATC Taxi, #scandal UNATC melodie Taxi , #universitati