Stefania Duminica a ramas fara diploma si fara titlul de master

Joi, 27 Februarie 2014, ora 10:08
4552 citiri
Stefania Duminica a ramas fara diploma si fara titlul de master
Foto: Arhiva

Fostul secretar de stat din Ministerul Educatiei Stefania Duminica a ramas fara diploma si titlul de master, Universitatea Bucuresti luand decizia de a i-l retrage dupa ce s-a dovedit ca a plagiat.

"Senatul Universitatii din Bucuresti, intrunit in data de 26 februarie 2014, a aprobat propunerea Rectorului de anulare a diplomei si retragere a titlului de master al doamnei Stefania Duminica pentru lucrarea 'Pagini web in prezentarea elementelor de geografie a Romaniei in ciclul primar', sustinuta in anul 2012.

Decizia a fost luata in temeiul art. 146 din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, in urma constatarii efectuate de catre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti cu privire la plagiatul in cazul lucrarii de master a doamnei Stefania Duminica", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Universitatea Bucuresti.

Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a fost eliberata din functie, luni, de premierul Victor Ponta, ca urmare a scandalului de plagiat.

Secretarul de stat la Educatie Stefania Duminica, data afara de Ponta pentru plagiat

Decizia de eliberare din functie a Stefaniei Duminica, semnata de premierul Ponta si contrasemnata de secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, a fost adoptata luni, 24 februarie si publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial nr.133.

Secretarul de stat la Educatie Stefania Duminica, data afara de Ponta pentru plagiat

Universitatea Bucuresti a stabilit la sfarsitul saptamanii trecute ca Stefania Duminica a plagiat lucrarea de disertatie cu care si-a luat masteratul.

"In urma expertizei efectuate de catre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, care constata fara niciun dubiu plagiatul in cazul doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu, conducerea Universitatii din Bucuresti solicita Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii sa retraga doamnei Stefania Duminica titlul de master acordat pentru aceasta lucrare de disertatie", se arata intr-un comunicat remis atunci Ziare.com.

A uitat numele autorului lucrarii originale in lucrare

La inceputul lunii februarie, postul B1 Tv a dezvaluit ca Stefania Duminica a publicat in 2012 o lucrare de masterat copiata aproape integral dupa o disertatie scrisa in 2008 de altcineva.

Cele doua lucrari au fost puse fata in fata si din comparatie a reiesit ca in afara primelor 8 pagini, restul lucrarii semnate de secretarul de stat este aproape "copy-paste", singurele diferente fiind fonturile si asezarea in pagina.

Mai mult, Stefania Duminica a uitat in lucrarea sa chiar si numele masterandului care a scris lucrarea originala.

In aceste conditii, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a autosesizat, in 7 februarie.

Stefania Duminica (PNL) nu a ocupat doar functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei, ci este si lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Ea a fost numita in functie, la propunerea PNL, in luna mai 2013. Potrivit declaratiei de interese din 2012, aceasta detinea si functia de vicepresedinte al organizatiei PNL Chitila si era membru BPN al Organizatiei Femeilor Liberale.

C.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Stefania Duminica retras titlu, #Stefania Duminica plagiat, #Stefania Duminica diploma plagiat , #universitati
Comentarii
Poza vindictive666
vindictive666
rank 5
Pe cand retragerea titlului de doctor si plagiatorului sef Ponta?
Poza culitza
culitza
rank 5
"Pe cand retragerea titlului de doctor si plagiatorului sef Ponta?"