Targul World Education la Bucuresti - oferte de la zeci de universitati de top europene

Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 13:50
3133 citiri
Targul World Education la Bucuresti - oferte de la zeci de universitati de top europene
Foto: studentie.ro

Reprezentanti ai 52 de universitati de top din Europa se afla, sambata si duminica, la Bucuresti, pentru a participa la editia de toamna a Targului World Education pentru a incepe campania de admitere in anul universitar 2012 - 2013 a candidatilor din Romania.

La targ vor fi prezente 24 de universitati de elita britanice, dar si 15 universitati de renume din Olanda, printre care se numara Haga, Groningen, Maastricht.

"Scopul nostru este sa oferim informatii actuale si exacte cu privire la noile taxe din Anglia pentru a le da posibilitatea candidatilor romani de a studia la cele mai bune specializari ale universitatilor din Europa. Noile taxe din Anglia vor influenta optiunile studentilor si pentru alte tari datorita reorientarii candidatilor spre institutii de invatamant superior in Tara Galilor unde taxa va ramane de 3.450 de lire sterline si Scotia unde educatia este gratuita, dar locurile sunt limitate", a declarat reprezentantul Integral Group, Svetlan Danev.

In ciuda cresterii taxelor in Anglia, organizatorii nu se asteapta la o scadere semnificativa a numarului tinerilor care vor opta sa studieze in aceasta tara, deoarece se pastreaza mecanismul de acordare a imprumuturilor studentesti ce acopera taxa de scolarizare.

Totodata, Danev a precizat ca tinerii romani vor putea studia in Danemarca, unde studiile sunt gratuite, dar costurile pentru asigurarea traiului zilnic sunt mai ridicate decat in alte tari.

Absolventii de liceu si tinerii interesati pot beneficia de admitere la universitatile din Olanda daca se inscriu inaintea inceperii sistemului olandez centralizat de admitere gratuita.

In cadrul targului sunt cuprinse sesiuni de informare si seminarii pentru pregatirea scrisorii de motivatie si a dosarelor de admitere gratuita pentru alegerea specializarii sau universitatii potrivite.

Taxele la universitatile din Marea Britanie sunt cuprinse, dupa cum sustine Danev, intre 7.500 si 9.000 de lire sterline, la universitatile din Tara Galilor - 3.465 de lire sterline, iar la universitatile din Olanda in jur de 1.800 de euro pe an.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Targul World Education Bucuresti, #targ universitati straine, #oferta studii strainatate, #preturi universitati Europa , #universitati