Topul celor mai bune universitati din lume. Romania, la coada clasamentului

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 15:10
18826 citiri
Topul celor mai bune universitati din lume. Romania, la coada clasamentului
Foto: Ziare.com

Romania are doua universitati in topul anual al celor bune 1.000 de astfel de institutii din toata lumea, insa ambele sunt situate la finalul clasamentului.

Center for World University Rankings a prezentat topul celor 1.000 de universitati, pe anul 2015, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cele doua universitati din Romania prezente in top sunt Universitatea din Bucuresti (locul 986) si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (locul 987).

Tara noastra este depasita clar de Ungaria, care are sase universitati in top, toate mai bine plasate decat ale noastre. De asemenea, Bulgaria si Serbia au cate o universitate prezenta in top 1.000, insa ambele sunt mai bine clasate decat ale noastre.

Topul celor mai bune universitati din lume. Romania, departe de performanta (Video)

Topul este dominat de trei universitati americane - Harvard, Stanford si MIT -, urmate de doua din Marea Britanie - Cambridge si Oxford. In top 20 se mai afla inca 12 universitati din Statele Unite, doua din Japonia si Elvetia.

Si intre pozitiile 21-30 domina universitatile americane, nu mai putin de sapte fiind prezente.

Intr-un clasament dominat de America de Nord, Europa si Asia, prima universitate din America de Sud este cea din orasul brazilian Sao Paulo (locul 132), iar prima din Africa este Universitatea Witwatersrand (locul 149), din Africa de Sud.

Aproape un sfert (229) din universitatile aflate in top 1.000 se afla in Statele Unite, tara urmata la mare distanta de China (83) si Japonia (74). Marea Britanie (65), Germania (55) si Franta (49) sunt tarile europene cu cele mai multe universitati din acest top. Polonia are 9 universitati, Cehia are 5.

Topul universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume - cum stau facultatile din Romania

Center for World University Rankings publica singurul clasament global al universitatilor care masoara calitatea educatiei si instruirii studentilor, precum si prestigiul membrilor facultatii si calitatea cercetarii lor, fara a se baza pe studii.

Calitatea educatiei, gradul de ocupare al fortei de munca dupa absolvire si calitatea facultatilor reprezinta trei sferturi din indicele fiecarei universitati. Alti cinci factori constitutie al patrulea sfert al indicelui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai bune universitati, #topul universitatilor 2015, #universitati Romania 2015 , #universitati
Comentarii