Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia - Universitatea din inima cetatii

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 12:01
5292 citiri
Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia - Universitatea din inima cetatii

Institutie de invatamant superior si cercetare, cu caracter public, de stat, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia aniverseaza, in acest an, un sfert de secol de existenta, fiind infiintata in anul 1991, prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.474/1991. Universitatea este situata in chiar centrul cetatii istorice Alba Carolina.

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia este organizata in cinci facultati: Facultatea de Istorie si Filologie, Facultatea de Stiinte Economice, Facultatea de Stiinte Exacte si Ingineresti, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale si Facultatea de Teologie Ortodoxa.

Universitatea se concentreaza asupra cresterii valorii profesionale a absolventilor sai, a imbunatatirii programelor de studii si a practicii de specialitate, asupra promovarii cercetarii stiintifice si, nu in ultimul rand, a afirmarii specificului institutional, folosind eficient patrimoniul uman, spiritual si material de care dispune.

In anul 2013 a avut loc evaluarea institutionala internationala a Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, in cadrul programului de evaluare institutionala (IEP), de catre Asociatia Universitatilor Europene (EUA), din cadrul Registrului European al Agentiilor de Calitate (EQAR).

In cursul anului 2014, Universitatea noastra a fost recertificata ISO 9001:2008 de catre Societatea Romana de Asigurare a Calitatii (SRAC) pentru invatamant superior si cercetare stiintifica.

In martie 2015, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a primit cel mai inalt calificativ acordat de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior - "GRAD DE INCREDERE RIDICAT pentru perioada 2015-2020", in urma evaluarii calitatii tuturor activitatilor institutionale.

In prezent, dotarea laboratoarelor didactice si de cercetare corespunde stadiului actual de dezvoltare a cunoasterii stiintifice si este comparabila cu cea din universitatile dezvoltate din Europa.

Efortul investitional sistematic prevazut prin planurile strategice de dezvoltare a asigurat extinderea si modernizarea spatiilor de invatamant, cercetare, servicii sociale si culturale pentru studenti si cadre didactice, astfel incat Universitatea are in proprietate sau in administrare un numar de 16 cladiri destinate activitatilor de invatare si cercetare (multe dintre ele cladiri de patrimoniu national), 4 camine studentesti moderne, o Biblioteca Universitara, un restaurant studentesc, o Casa de cultura a studentilor si o sala de sport polivalenta.

In vederea asigurarii mobilitatilor studentesti internationale, Universitatea a incheiat acorduri de colaborare si parteneriate cu un numar de peste 170 de universitati si institutii din intreaga lume (Republica Moldova, Germania, Franta, Italia, Japonia, China, Spania, Polonia, Ungaria, Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Canada, Malaysia, Statele Unite ale Americii, Mexic, Croatia, Cehia, Ucraina, Slovenia, Portugalia, Olanda, Norvegia, Macedonia, Lituania, Finlanda, Senegal, Angola s.a.

In acelasi context al internationalizarii, un pas important a fost realizat prin includerea institutiei noastre in asociatiile de universitati AUDEM (Alliance of Universities for Democracy), ACRU (Association of Carpathian Region Universities) si CODCR (Council of Danube Cities and Regions).

Ii incredintam pe toti cei care sunt studentii sau viitorii nostri studenti ca vor gasi, intotdeauna, la Alba Iulia, in inima Cetatii Alba Carolina, o frumoasa familie academica. Pentru a o cunoaste, in esenta ei, va invitam sa ne treceti pragul!

In 2016, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia organizeaza ADMITERE la toate cele 28 de programe de licenta (invatamant de zi sau la distanta), 24 programe de masterat si 4 linii doctorale (in domeniile Filologie, Istorie, Contabilitate si Teologie).

Pentru programele de LICENTA, media generala de admitere se calculeaza pe baza mediei la Bacalaureat sau, in cazul specializarilor vocationale, si pe baza notelor obtinute la probele de examen, potrivit criteriilor de selectie prevazute in Metodologie.

METODOLOGIA ADMITERII, criteriile de selectie pentru fiecare specializare si numarul de locuri scoase la concurs pot fi consultate AICI.

Pentru programele de MASTERAT, METODOLOGIA ADMITERII poate fi consultata AICI.

CALENDARUL ADMITERII 2016

LA UNIVERSITATEA "1 DECEMBRIE 1918" DIN ALBA IULIA

18 IULIE - 26 AUGUST 2016

  • 18 - 28 iulie: inscrierea candidatilor (cu exceptia zilei de duminica, 24 iulie) ;
  • 29 iulie: sustinerea probei scrise si a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenta lingvistica (doar la specializarile unde este cazul) ; interviuri masterate;
  • 30 iulie: ierarhizarea candidatilor pe baza criteriilor de selectie;
  • 1 august: comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 1-5 august: inmatricularea candidatilor admisi pe locuri finantate prin granturi de studii si cu taxa;
  • 8-26 august: inmatricularea candidatilor admisi pe locuri cu taxa (realizata la nivel de secretariate ale facultatilor).
  • Vino la UAB! Fii studentul din inima Cetatii! Construieste-ti un viitor sigur alaturi de noi! Pentru detalii, va invitam sa consultati: http://www.uab.ro/

    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
    Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
    Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
    Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
    #Universitatea Alba Iulia, #Admitere Alba Iulia, #Facultati Alba Iulia , #universitati