Ziare.com

Universitatea Spiru Haret, 27 de ani de existenta in mediul academic din Romania

Advertorial
Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 14:11

   

Universitatea Spiru Haret, 27 de ani de existenta in mediul academic din Romania
Universitatea Spiru Haret sarbatoreste 27 de ani de la infiintare, de-a lungul anilor impunandu-se in mediul universitar privat din Romania ca o institutie centrata pe student si orientata spre promovarea celor mai noi tendinte in domeniul educational.

Povestea acestei institutii incepe in data de 19 ianuarie 1991, atunci cand prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, organizat si condus Universitatea Spiru Haret. Alaturi i-au fost alti 32 de profesori si academicieni, nume de vaza ale culturii si stiintei romanesti.

"Cu acesti oameni puteai schimba totul!", afirma profesorul Bondrea despre echipa sa.

Inca de la inceput, universitatea si-a asumat o cultura pro-calitate, ceea ce s-a materializat in timp prin optimizarea continua a procesului de invatamant, dezvoltarea proiectelor de cercetare stiintifica sau corelarea programelor de studii cu cerintele angajatorilor.

Formarea de generatii de profesionisti, care sa fie pregatiti sa raspunda oricarei provocari pe plan profesional, a reprezentat un obiectiv al managementului universitatii. Pentru a-l atinge, s-a investit in permanenta, printre altele, in resurse umane de calitate.

Cadrele didactice haretiste participa mereu la activitati de cercetare stintifica si evenimente academice internationale, astfel incat sa poata oferi studentilor cea mai buna pregatire in domeniul de activitate ales.

Conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea, rectorul Universitatii Spiru Haret, subliniaza faptul ca un invatamant superior dinamic este cheia spre construirea unei cariere solide, partea practica fiind absolut necesara intr-o societate aflata in continua schimbare.

"Universitatea Spiru Haret sustine gandirea critica si potentialul creativ al membrilor comunitatii academice; contribuind la educarea studentilor in spiritul demnitatii, tolerantei si respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Intreaga activitate a institutiei a fost, este si va ramane directionata spre insusirea, dezvoltarea si transmiterea cunoasterii umane, pentru ca transformarea si inovarea continua reprezinta directiile acestui secol.

Curajul, luciditatea si intelepciunea se vor reflecta in viitorul acestei Universitati, o institutie responsabila din punct de vedere social si creativa din punct de vedere intelectual. La multi ani!
", afirma conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea.

In cei 27 de ani, Universitatea Spiru Haret a incheiat numeroase parteneriate cu reprezentanti ai mediului academic si ai mediului de business, atat la nivel national, cat si la nivel international, oferind astfel posibilitatea studentilor de a studia in cadrul unor institutii de invatamant din strainatate prin programele de mobilitate Erasmus sau de a face primii pasi in cariera intr-o companie partenera.

Complementar, Universitatea Spiru Haret si-a dezvoltat si consolidat an de an baza materiala proprie in vederea desfasurarii, in conditii optime, a procesului de invatamant, a activitatii de cercetare stiintifica, cultural-educative si sportive, in campusurile din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova si Campulung.

De-a lungul timpului, universitatea s-a axat pe un invatamant formativ, care sa-i ajute pe viitorii absolventi sa dobandeasca abilitatile si competentele cerute in societatea actuala, pe promovarea unor programe de licenta si de masterat ce prezinta interes in randul tinerilor si care raspund cerintelor angajatorilor la nivel european.

Dezvoltarea institutiei din punct de vedere antreprenorial a reprezentat o noua directie de actiune impusa de management, ceea ce a condus la crearea unor structuri conexe, precum:

* Colegiul Universitar Spiru Haret - este o institutie de invatamant tertiar ce ofera calificari profesionale de nivel 5 in domeniile Sanitar, Productie Media si IT, avand in vedere dezvoltarea si altor arii profesionale de interes;

* Gradinita cu program prelungit PRIETENII MEI - este o institutie de invatamant complexa, competitiva, la standarde internationale, in care se urmareste stimularea potentialului de dezvoltare al fiecarui copil in parte, corelata cu dezvoltarea factorilor afectiv-motivationali si a atitudinilor creative;

* USH Pro Business - este un centru specializat pentru activitati dedicate mediului antreprenorial al Universitatii "Spiru Haret", fiind conceput pentru a sprijini companiile si a oferi solutii pentru sustinerea competitivitatii;

* Premium Wellness Institute - este un complex multifunctional ce cuprinde o clinica de recuperare medicala ultramoderna, o baza sportiva extinsa, zone de recreere si de relaxare destinate publicului larg, sportivilor de performanta, dar si studentilor Universitatii Spiru Haret;

* Arhivdepo International - ofera servicii publice de arhivare, depozitare, legatorie, asistenta si suport pentru intreprinderi, impreuna cu alte servicii complementare, disponibile la scara larga. Arhiva este organizata astfel incat sa asigure accesul rapid la documente, cu ajutorul sistemelor informatice de inregistrare si gestiune a datelor;

* Tipografia Fundatiei Romania de Maine realizeaza, prin tehnologie offset si digitala, tiparul propriu-zis al materialelor didactice, promotionale si informative redactate in cadrul Universitatii Spiru Haret si al structurilor conexe acesteia;

* Editura Fundatiei "Romania de Maine" - este o structura complementara care deserveste Universitatea Spiru Haret, avand un profil academic. Aparitiile editoriale ale Editurii FRM acopera o tematica vasta ce cuprinde domenii, discipline si specializari din cadrul institutiei de invatamant.

Oportunitatile oferite de universitate nu se limiteaza doar la structurile conexe enumerate anterior. Universitatea Spiru Haret este singura institutie de invatamant superior din Romania care beneficiaza de radio, televiziune si revista proprii, si anume, Radio Seven, TVH si Opinia Nationala.

Universitatea si-a creionat un traseu ascendent in mediul universitar pe parcursul anilor, acest lucru datorandu-se unei munci sustinute de echipa, atentiei indreptate catre nevoile actualului student, viitor absolvent si a strategiei impuse de management ce a pus accent pe cresterea calitatii tuturor activitatilor si proiectelor demarate.

In viitor, Universitatea Spiru Haret se va axa pe dezvoltarea a noi parteneriate cu reprezentanti ai mediului academic, mediului economic si socio-cultural, ghidandu-se pe principiile ce au stat la baza infiintarii sale, printre care enumeram desfasurarea unui invatamant modern, mentinerea exigentei academice si asigurarea calitatii.

La multi ani, Universitatea Spiru Haret!


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Universitatea Spiru Haret
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1395 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Si totusi....

Cei care au condus Romania la dezastrul social-economic pe care il vedem si simtim, sunt absolventi ai unor facultati de stat: Iliescu, Constantinescu, Basescu, Johannis, Roman, Stolojan, Vacaroiu, Ciorbea, ... Boc,..Ponta, Ciolos, Grindeanu, Tudose si, cu voia dumneavoastra, urmeaza Dancila! Romania nu duce lipsa de capacitati, ci de caractere! Lasati copiii sa invete carte! Cand vom avea mai multe universitati decat uzine, pib-ul Romaniei va creste exponential! Cu mentalitatea de “secera si ciocanul" am ajuns in coada Europei! 20% din pib pentru inatamant,cercetare, cultura, sanatate si aparare, ar trebui sa fie principala revendicare de maine seara! Da-ne, Doamne, minte!

 

Realizarile acestei universitati private nu sunt la nivelul la care

sunt descrise in articol ! Nu au scos specialisti bine pregatiti, ci dimpotriva absolventi cu precare cunostinte in domeniul studiat. Examenele s-au dat mai ales sub forma de teste grila care nu pot
verifica pregatirea studentilor. A fost o greseala acreditarea acestor universitati private fara ca ele sa pregateasca absolventi la nivel macar satisfacator ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor