Vasile Astarastoae a demisionat din functia de rector al UMF Iasi

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 14:15
4242 citiri
Vasile Astarastoae a demisionat din functia de rector al UMF Iasi
Foto: City News

Vasile Astarastoae a demisionat, vineri dupa amiaza, din functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, dar a anuntat ca va ramane membru in Senatul universitatii.

Astarastoae ocupa functia de rector din 2008. El si-a justificat decizia prin faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a declarat incompatibil anul trecut, informeaza Digi24

Hotnews.ro a publicat joi informatia ca procurorii DNA au deschis dosar penal pe numele lui Astarastoae, din cauza ca acesta a continuat sa ramana in functie in ciuda deciziei Inaltei Curti.

Vasile Astarastoae a declarat ca nu stie despre dosarul deschis de procurori. El a explicat ca a dorit sa isi dea demisia inca de anul trecut, dupa ce a implinit 65 de ani, insa a renuntat la idee dupa ce membrii Senatului l-au votat pentru inca un mandat.

Functia de rector interimar este detinuta de prof. Dragos Pieptu, prorectorul UMF Iasi, in timp ce Vasile Astarastoae ramane in functia de presedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

Demisia vine in contextul scandalului public declansat de arestarea mai multor cadre didactice, printre care si profesorul Dumitru Paduraru, acuzat ca lua mita pentru examene si hartuia sexual studentele.

Trei profesori universitari din Iasi, arestati preventiv

Aberatia zilei: Inconstienta criminala a unui medic

In iulie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitiea decis definitiv ca Vasile Astarastoae s-a aflat in conflict de interese, pentru ca s-a angajat pe sine si pe fiica sa in mai multe proiecte europene derulate chiar de institutiile pe care le conducea.

In timp ce Ministerul Educatiei a inceput procedura de demitere a lui Astarastoae, acesta a fost reales rector pentru a treia oara, in contradictie cu decizia instantei, conform careia el trebuia sa fie inlaturat din functie.

In luna octombrie, toti membrii senatului UMF Iasi au fost amendati cu cate 2000 de lei pentru ca au refuzat sa puna in aplicare decizia instantei.

C.B.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Astarastoae demisie UMF Iasi, #Astarastoae dosar penal, #Astarastoae demisie rector , #universitati