Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Joi, 05 Iulie 2012, ora 07:25
2566 citiri
Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie
Foto: Gandul.info

Inscrierea la admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti se va desfasura in perioada 9-15 iulie, oferta institutiei cuprinzand 27 de domenii de licenta, cu circa 100 de specializari la cele trei forme de invatamant, ZI, FR si ID.

In perioada 17-23 iulie, candidatii inscrisi la facultatile la care se organizeaza examene de admitere vor sustine probele stabilite, spun reprezentantii Universitatii din Bucuresti.

In 2011, peste 20.000 de candidati si-au depus dosarele in sesiunea iulie 2011, pentru admiterea la studii universitare de licenta in cadrul Universitatii din Bucuresti, cu o medie de patru candidati pe locurile de la buget.

Potrivit sursei citate, Universitatea din Bucuresti celebreaza, in perioada 4-16 iulie, 148 de ani de la infiintare.

"De-a lungul timpului, principalele preocupari ale comunitatii academice au fost de a asigura calitatea in invatamantul superior, o inalta calitate a serviciilor educationale si realizarea unei activitati de cercetare, la standarde competitive, de nivel international, toate acestea pentru ca Universitatea din Bucuresti sa fie cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania", informeaza reprezentantii institutiei.

Editia 2012 a rankingului global al universitatilor, realizat de Quacquarelli Symonds Limited, a adus Universitatea din Bucuresti in primele 200 de universitati din lume, prin cele doua domenii: Communication & Media Studies si English Language & Literature. De alfel, Universitatea din Bucuresti a fost prima institutie de invatamant superior din Romania care a intrat in Top 500 Quacquarelli Symonds, in 2005, pe locul 472.

"In urma unei competitii lungi, dificile si foarte dure, proiectul inovator pentru Europa de Sud-Est si Centrala, infiintarea Centrului Regional Francofon de Studii Avansate in Stiinte Sociale (CeReFREA), a adus Universitatii din Bucuresti un premiu de excelenta din partea din partea Institut de France, Marele Premiu Louis D. al Academiei Franceze. Datorita implicarii a numeroase entitati universitare si a importantei acestui proiect pentru dezvoltarea francofoniei, Universitatea din Bucuresti va deveni un pol de excelenta in cercetarea francofona pentru cercetatorii din Europa Centrala si de Sud-Est.

Pe plan national, calitatea programelor de studii si rezultatele obtinute de membrii comunitatii academice au demostrat ca Universitatea din Bucuresti este prima universitate de cercetare avansata si educatie din Romania prin clasificarea realizata de Ministerul Educatiei in septembrie 2011, proces la care au participat 100 de universitati din tara (publice si private)", mai spun sursele citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inscriere admitere Universitatea Bucuresti, #examene admitere Universitatea Bucuresti, #absolventi liceu admitere universitati , #universitati
Comentarii