Vrei sa studiezi la o universitate de prestigiu din strainatate? Afla ce trebuie sa faci!

Marti, 08 Martie 2011, ora 14:08
3582 citiri
Vrei sa studiezi la o universitate de prestigiu din strainatate? Afla ce trebuie sa faci!

Elevii si studentii romani au sansa de a fi acceptati pe loc de catre universitatile internationale, care vor participa anul acesta la Romanian International University Fair (RIUF).

Cunoscut ca fiind cel mai mare targ universitar, Romanian International University Fair va avea loc pe 12-13 martie la Bucuresti, 15 martie la Timisoara, 17 martie la Iasi si va reuni universitati de prestigiu precum Yale, Harvard sau Princeton.

In urma analizei datelor primite de la universitatile internationale care isi promoveaza oferta in cadrul RIUF, s-a observat ca 49% dintre expozanti spun ca tinerii romani dau dovada de o pregatire peste asteptari.

Atat situatia academica (media scolara, notele de la examene), cat si temeinicia cu care elevii si studentii se documenteaza despre programele universitatilor in prealabil vizitei la RIUF sunt peste nivelul colegilor din Europa. 47% din universitati sustin faptul ca tinerii le confirma asteptarile, si doar 3% se declara nemultumite de interactiunea cu tinerii de la noi din tara.

Cea mai clara dovada a acestor procente este rata de acceptare a romanilor la scolile internationale in cadrul sesiunilor Spot Admissions. Acestea sunt interviuri de 15 minute cu reprezentanti ai institutiilor educationale, in urma carora participantul afla pe loc daca este sau nu admis. La editia precedenta RIUF, dintre toti cei care au intrat si s-au inscris pe site-ul www.riuf.ro pentru a participa la aceste interviuri, 90% au fost admisi pe loc.

Desi nivelul academic al vizitatorilor RIUF este foarte bun, nu acelasi lucru il se poate spune si despre situatia financiara, intrucat doar un procent de 30% pot sa isi finanteze studiile la universitatea dorita.

Vestea buna este ca, anul acesta, vor organiza interviuri si scoli din Danemarca, care ofera sansa de a studia gratuit (taxe de scolarizare zero) oricarui cetatean european. Cei interesati se pot intalni cu KEA - School of Design and Technology si Lillebaelt Academy la Bucuresti pe 12 si 13 martie, la Timisoara pe 15 martie si la Iasi pe 17 martie.

Alta premiera pentru acest an este faptul ca in programul de Spot Admissions participa 10 scoli ce ofera programe de studiu atat pentru master, cat si pentru licenta, din Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Grecia.

Pentru cei ce se bazeaza pe sansele lor de a obtine o bursa, atat pentru studiile de licenta cat si pentru cele de master, City College din Grecia participa de asemenea la aceste sesiuni de interviuri rapide. Alaturi de ei, Fundatia Dinu Patriciu, Cotrugli Business School si Duisenberg School of Finance vor veni la RIUF ca sa te

ajute cu finantarea studiilor.

"Experienta acestor interviuri este cu adevarat unica; in 15 minute oricine poate trece prin emotiile admiterii la facultate. In plus, discutia cu un reprezentant international este un factor motivational pentru cei ce doresc sa studieze in strainatate", declara Bogdan Kochesch, Director General al Grupului EDUCATIVA.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#targul national de educatie, #riuf targ universitati mari, #eveniment dedicat studentilor , #universitati
Comentarii
Poza cititori
cititori
rank 5
Universitati de prestigiu dar pe bani grei, iar scolile gratis sant costisitoare totusi ca trebuie sa ai bani de cazare+masa si joburi nu sant