Elevii romani au cea mai lunga "vacanta mare"

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 07:42
3054 citiri
Elevii romani au cea mai lunga "vacanta mare"
Foto: Arhiva

Copiii romani incep scoala tarziu si o incheie devreme, Romania numarandu-se printre tarile care au cea mai mare "vacanta mare" din Europa.

Pe urmatorul loc se afla elevii italieni, cu o vacanta de 12-13 saptamani, insa copiii din Peninsula stau la scoala si sambata, puncteaza Evenimentul Zilei.

Oficialii Ministerului Educatiei au sustinut ca sunt deschisi unei dezbateri pe aceasta tema.

"Ministerul Educatiei a primit semnale dinspre cadrele didactice, dinspre parinti, dinspre elevi: ca vacantele n-ar fi tocmai bine gandite, ca nu se tine cont de curba de efort pe care trebuie s-o parcurga elevul, ca nu tinem cont de specificul sarbatorilor religioase. Noi suntem datori sa le luam spre analiza si, la un moment dat, sa tragem linie si sa luam o decizie", a explicat secretarul de stat Oana Badea.

Intre timp, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a participat la una dintre sedintele Comisiei pentru Invatamant din Camera Deputatilor si a punctat doar faptul ca poate ar fi mai potrivit daca elevii ar sta acasa cand si parintii lor isi iau liber de la serviciu.

"O prostie mi se pare si faptul ca, indiferent de an, scoala incepe lunea. Adica, uneori copiii incep scoala pe 13, alteori pe 14 sau pe 15 septembrie. Acest lucru nu se intampla in alte tari. In plus, peste hotare, in preajma sarbatorilor importante se iau vacante mai lungi. La noi, copiii se intorc la scoala mai mereu a treia zi de Paste sau imediat dupa Anul Nou. Zilele acelea oricum sunt pierdute, copiii nu se concentreaza tinand cont ca e sarbatoare", a punctat Adriana Saftoiu, membru in Comisia pentru Invatamant.

De asemenea, profesorii se declara nemultumiti de vacanta intersemestriala a micutilor din ciclul primar, care pare sa-i scoata din ritm exact cand acestia si-au facut incalzirea.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#vacanta mae europa, #cea mai lunga vacanta romania, #elevi vacanta vara , #vacanta elevi